Zonder vrijwilligers kan het niet

Van hulpbehoevende ouderen naar de dokter brengen tot samen koken (mensen pannenkoeken leren bakken!), van het begeleiden van een gymnastiekuurtje tot taalles: vrijwilligers maken INLIA Gasthuis Groningen met hun activiteiten. Ze zijn dringend nodig voor de circa 200 asielzoekers in nood die we daar opvangen.

Gym
De Gym in het Gasthuis is heel belangrijk voor de fysieke en de mentale gezondheid van de gasten. Zonder vrijwilligers kunnen we de gym niet openhouden. Computerles en het opdoen van onlinevaardigheden zijn onontbeerlijk voor iedereen hier. Taalles (Nederlands en Engels) idem, om van verkeers- en fietsles nog maar te zwijgen.

Leuk en nuttig werk
Ook het naaiklasje, het samen koken, de muziekworkshops en de moestuin kunnen niet zonder vrijwilligers. Het is leuk en nuttig werk, kunnen je collega’s beamen. En mensen zijn blij dat ze met iets anders bezig zijn. Staat jouw hobby er nog niet bij? Samen wandelen, bijvoorbeeld? Meld je aan, er zijn vast gasten die er heel blij van worden.

Hoe dan?
En wil je je best inzetten, maar weet je niet hoe? Neem dan contact op met Loes Hooge Venterink, onze vrijwilligerscoördinator. Er is in ieder geval veel behoefte aan mensen die onze kwetsbare gasten naar de dokter of het ziekenhuis kunnen vervoeren.

Meld je aan
Dus: kun jij een uurtje vrijmaken om mensen te vervoeren, taalles te geven, te leren fietsen, verkeersregels te leren, gym te begeleiden of een andere leuke activiteit te verzorgen?
Maak jezelf en anderen blij en mail vrijwilligers@inlia-foundations.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.