Vesper met sobere maaltijd op Aswoensdag

Op Aswoensdag, 22 februari, staan we samen stil bij de start van de veertigdagentijd. We doen dit met een vesper in het koor van de Martinikerk (niet verwarmd) en aansluitend een sobere maaltijd in de kapel (wel verwarmd).

Slavernij-verleden
De vesper begint om 17:30 uur (inloop vanaf 17:15 uur) en duurt tot 18:00 uur. Daarna is er een maaltijd die duurt tot 19:30 uur. De vesper is een liturgische viering binnen de kloostertraditie en biedt de mogelijkheid voor een moment van bezinning en verstilling. Tijdens de maaltijd zijn mensen aanwezig die hebben meegewerkt aan het wandkleed dat het slavernijverleden van Groningen verbeeldt (momenteel tentoongesteld in Eenrum). Rita Berghuis, die dit coördineerde, vertelt over het project en neemt ons mee in de wijze waarop dit kleed tot stand is gekomen. Samen maken we ook een begin aan een eigen ‘wenskleed’ voor tijdens de veertigdagentijd.

Voor jong en oud
De maaltijd is voor jong en oud. Voor de kinderen zijn er speelgoed en knutselspullen aanwezig. De vesper is vrij toegankelijk. Voor de maaltijd vragen we u om u aan te melden via deze link. Hier kunt u ook aangeven of u mee wilt helpen bij het koken. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 februari. Liever niet digitaal aanmelden? Geef het dan even door aan de diaconie of aan de pionier van het Stadsklooster, dat u wenst aan te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.