Zondag 16 oktober: nieuwe wijn in oude zakken?

This content has been archived. It may no longer be relevant

In deze gezamenlijke dienst van De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk gaat Ruth Pruis voor. Ruth is verbonden aan De Fontein als buurtpastor. De Fontein wil present zijn in de wijk Selwerd en steeds meer betrokken raken op de mensen die er wonen en werken. Een buurtkerk met een buurtpastor: is dat geen nieuwe wijn in oude zakken? Een spannende vraag bij de evangelielezing van deze zondag: Lucas 5, 33 – 39, gesteld door een pastor die veel weet van wijnen. Zijn er overeenkomsten tussen de oude wijnwereld en de kerk? Het orgel wordt bespeeld door cantor-organist Mannes Hofsink.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie: Indonesië – Een beter inkomen voor Javaanse boeren

Op het Indonesische eiland Java wonen veel boerengezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. De Javaanse Kerk helpt boeren en boerinnen om coöperaties op te zetten, waardoor ze minder afhankelijk zijn van tussenhandelaren en een hogere prijs voor hun producten krijgen. De kerk leert boeren ook hoe je duurzame landbouw bedrijft en hoe je met lokale gewassen gevarieerd kunt koken. Dankzij de irrigatiesystemen die zijn aangelegd, hebben de boeren de komende jaren grotere opbrengst tijdens de oogst.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met de tweede collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van het onderhoud van de orgels in de kerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.