Week van Gebed – 21-28 januari 2024

Zondag 21 januari start weer de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid, gedragen door verschillende kerken in Groningen. Dit jaar is het thema ‘Heb God lief… en je naaste als jezelf’.

De Week van Gebed begint op zondag 21 januari (17:00 uur) met een Festival of Lessons & Carols voor Epifanie in de Nieuwe Kerk. Hieraan wordt medewerking verleend door Choral Voices o.l.v. Daniël Rouwkema en voorgangers van verschillende kerken uit de binnenstad.

Op zondag, maandag, dinsdag en donderdag worden er op verschillende plekken in de stad momenten van aanbidding en gebed georganiseerd.

Midden in de Week van Gebed, op woensdag 24 januari, vindt de jaarlijkse kerkentocht plaats. Een prachtige kans om een keer te proeven aan andere christelijke/kerkelijke tradities. De kerkentocht start dit jaar om 19:30 uur in de st. Josefkathedraal (Radesingel 4), daarna bewegen we ons voort naar de Remonstrantse Kerk (Coehoornsingel 14, 20:00 uur) en de Doopsgezinde Kerk (Oude Boteringestraat 33, 20:30 uur), om uiteindelijk te eindigen bij de Adventkerk (Hofstraat 28, 21:00 uur).

Tot slot is er op zaterdag 27 januari de mogelijkheid om op een heel andere en creatieve manier met gebed aan de slag te gaan. Geïnspireerd door de Amerikaanse non en kunstenaar sister Corita Kent vindt er dan in het Nieuwe Kerk Centrum een workshop ‘Protestborden maken‘ plaats (13:30-16:30 uur). Volgens sister Corita Kent hebben bidden en protesteren namelijk van alles met elkaar te maken. Deze middag geven we dus met hout, karton, verf en stof vorm aan een gezamenlijk gebed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.