Afbeelding Paul Schenderling

Leven na de groei: Op het Spel-lezing Paul Schenderling

Aanstaande donderdag 9 november houdt Paul Schenderling een lezing in de Nieuwe Kerk over leven met meer oog voor het klimaat. Deze lezing is er een van drie die we in het kader van Op het Spel organiseren.

Dit is wat Paul zelf over zijn lezing zegt:

Stel je voor: een Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft. Een land waarin de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact blijft, terwijl economische groei niet meer voorop staat. Een land waarin mensen gelukkiger worden omdat ze minder stress en meer vrije tijd hebben. Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is Postgroei Nederland de eerste in het Nederlandse taalgebied dat laat zien hoe dit kan. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk onderbouwd, waarden gedreven, sociaal en realistisch.

De lezing is onderdeel van de manifestatie Op het Spel. In mei 2024 vinden in en rond de Nieuwe Kerk zeven voorstellingen plaats rond het thema klimaat. De lezing van Paul Schenderling wordt georganiseerd samen met Groen Geloven Groningen en duurt van 19:30 tot 21:30 uur. 

Paul Schenderling gaat graag in gesprek met de zaal. Welke vraag wil jij aan Paul stellen? Mail je vraag naar Tim Smid. Dan kan Paul zich alvast voorbereiden. Ook kun je tijdens de lezing zelf vragen stellen.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.