Adventsproject voormoeders

This content has been archived. It may no longer be relevant

Op zondag 27 november begint de adventstijd. We lezen dan over ‘voormoeders’ van Jezus. De evangelist Matteüs begint zijn levensverhaal van Jezus met een overzicht van Jezus’ afstamming. Het overzicht begint bij Abraham en vertelt over drie keer veertien generaties. Er komen namen voorbij als Jakob, koning David en Salomo. Tussen al die namen worden ook vier vrouwen genoemd: Tamar, Rachab, Ruth en Batseba. En aan het eind van de lijst noemt Matteüs ook nog Maria als vrouw van Jozef.

Standbeeld
Deze vrouwen staan centraal in het adventsproject van dit jaar. We geven deze vrouwen een standbeeld. Zo laten we zien dat ze belangrijk zijn en dat hun verhalen niet vergeten mogen worden.
In de verhalen van deze periode kijken we steeds verder terug: we lezen eerst over Batseba, de vrouw die door Mattheüs als laatste genoemd wordt. Daarna gaan we met Ruth een stap verder terug in de tijd, en met Rachab en Tamar nog verder. Daarmee maken we een beweging die mensen vaak maken als ze het over hun voorgeschiedenis hebben: ook in je eigen familiegeschiedenis kijk je vaak steeds verder terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.