Alledag

This content has been archived. It may no longer be relevant

Voor elke dag, zo lang het Coronavirus het leven ontregelt, een hart onder de riem gestoken door ds. Tirtsa Liefting en ds. Evert Jan Veldman.

2 april
Overal liggen straten opgebroken in de wijk. Er wordt nieuwe riolering aangelegd. Er zijn ook nieuwe borden die een verplichte looproute aangeven. De stoep is smal. Het is onmogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Dus is nu ook de stoep eenrichtingsverkeer geworden. Ik volg de voorschriften braaf op. Het went. Irrationeel verzet ertegen druk ik gauw weg. Maar creatief word ik er niet van. Ik stop mijn hart wat dieper weg.

Tot ik bij een boom kom in de zandwoestijn. Nog even en de straat kan er hier weer in. Aan de boom hangt een prachtige tekening van een kind. Met het boompje in het midden van een tuin van Eden. En daaronder, met de hand geschreven: ‘Wie adopteert deze boomtuin?’ Op slag voel ik mijn hart weer kloppen. Het is net een paar straten te ver weg. Maar ik neem me voor om een andere boomtuin te adopteren. Want voor mijn huis gaat de straat er ook uit. Je kunt toch niet de hele dag in je telefoon wonen of naar je scherm turen.

Ik dank het kind op mijn blote knieën. Het haalt me uit de cocon van ‘samen voor ons eigen’ (de Tegenpartij). Het wordt nog wel wat met ons. Laat het booming worden! Laat het viral gaan!

Goddank voor de kinderen. Dat zij hun speelsheid niet verliezen. Besmet ons met hun levenslust. Laat in de aarde van de oude wereld de zaadjes vallen van een nieuwe. Een wereld van ons samen. Amen.

Lees hier meer berichten voor Alledag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.