Iedere donderdag Open kerk

De Nieuwe Kerk iedere donderdag tussen 10 en 16.00 uur open voor bezoek. Iedereen kan zonder afspraak de kerk binnengaan. Daarnaast organiseren ds. Tirtsa Liefting en d.s Evert Jan Veldman kleine gesprekken op afspraak en een avondgebed. Hieronder over elk meer informatie.

Inloop

Elke donderdag van 10:00 uur tot 16:00 uur ’s middags is de Nieuwe Kerk open voor bezoek. Er brandt een kaars, er staan bloemen en er klinkt mooie muziek. Een moment om even plaats te nemen, wellicht op de vertrouwde plek, voor een rustmoment en een ontmoeting met de Heer.

De hoofdingang van de kerk is open. Bij binnenkomst is men verplicht naam en e-mail te noteren. Ook wordt er gevraagd of men coronaklachten heeft. Deze verplichting staat aangegeven.

De gebruikelijke “Inloop op donderdag” heeft daarmee een iets ander karakter gekregen: het accent lag eerder op ontmoeting, ook met elkaar, nu is het verschoven naar bezinning. Het kan hiermee wellicht enigszins de leemte opvullen die ontstaan is door het ontbreken van de zondagse erediensten die, naar het zich laat aanzien, in de gebruikelijke vorm voorlopig nog niet mogelijk zijn.

Gesprekken

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op een twee/drietal momenten tijdens de dag met ds. Evert Jan Veldman of ds. Tirtsa Liefting en met elkaar in gesprek te gaan, aan de hand van een Bijbelgedeelte, een gedicht of een vraag.
Wil je hier graag een keer bij aanschuiven? Je bent van harte welkom. Graag aanmelden via e-mail (i.v.m. de maatregelen rond het coronavirus) bij t.liefting@nieuwekerk.org of e.j.veldman@nieuwekerk.org.

Ga je liever thuis met een aantal anderen in gesprek? Stuur dan vooral een mailtje naar t.liefting@nieuwekerk.org voor inspiratie, ideeën of materiaal. Evert Jan en Tirtsa denken graag mee!

Avondgebed

Daarnaast ben je om 20.00 uur in de Nieuwe Kerk welkom voor een kort avondgebed van ongeveer 15 minuten. Een plek om samen de dag te besluiten en een moment van rust en bezinning in deze vreemde en onzekere maanden. De kerk is vanaf 19.45 open.

One thought to “Iedere donderdag Open kerk”

  1. Dag, ik zal er morgen, 2 juli zijn, en hoewel Tirsa en Evert Jan er niet kunnen zijn ben ik toch in voor een bezinning gesprekje. Ik wil graag mensen leren kennen in jullie gemeente. Ik woon al drie maanden in Groningen, maar heb vrijwel geen gelegenheid gehad mensen te keren kennen. Een handvol, dat is me gelukt. Als we morgen nog twee of drie vinden om 10 uur, kunnen we in gesprek. Thema stellen we samen vast. Nelleke Boonstra, nieuw gemeentelid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.