Tirtsa Liefting

Even voorstellen: ds. Tirtsa Liefting

In 2012 kwam ik voor het eerst naar Groningen om hier Theologie te gaan studeren. In de jaren die volgden begon ik mij steeds meer thuis te voelen in Groningen, kwam ik aanraking met de Nieuwe Kerk en leerde ik haar kennen als een gastvrije en open gemeente. Het voelt dan ook als een voorrecht om nog wat langer in Groningen te blijven en de komende jaren parttime als predikant in de Nieuwe Kerk aan de slag te mogen gaan.

Als predikant doe ik niets liever dan zoeken naar verbindingen. Verbinding tussen de aloude woorden van God en ons leven hier en nu, tussen kerk en stad en tussen gemeenteleden onderling. Omdat ik geloof dat het verhaal van God goed nieuws is voor iedereen!

Specifiek hoop ik mij te gaan focussen op de kinderen, jongeren, jong volwassenen en jonge gezinnen in de Nieuwe Kerk. Juist omdat het in die fasen vaak lastig en uitdagend is om te ontdekken wat het betekent om te geloven, wie God is en hoe hij op ons leven betrokken is. Graag zoek ik daar in mee! Wil je daar een keertje over doorpraten of heb je vragen, neem dan vooral contact met mij op!

Naast dat ik predikant ben in de Nieuwe Kerk werk ik als studentenwerker onder internationale studenten in Groningen. Dit verraadt al direct iets van mijn passies. Naast mijn passie voor theologie en de kerk, hou ik ontzettend van reizen en het ontdekken van andere culturen en keukens. Terug in Nederland experimenteer ik vervolgens graag met opgedane culinaire ideeën.

One thought to “Even voorstellen: ds. Tirtsa Liefting”

  1. Goede avond, in het jaar 2023 staat bij ons 29 januari nog open. Zou het mogelijk zijn dat u bij ons voor gaat?
    Aanvang van de dienst 9.30 uur
    PKN Eems Dollard gemeente te Wagenborgen.
    Wacht uw antwoord af.
    Hartelijke groet Trijn Ploeger, scriba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.