Zondag geen reguliere kerkdienst vanwege opvang vluchtelingen in Nieuwe Kerk

This content has been archived. It may no longer be relevant

Aanstaande zondag, 4 september, gaat de gebruikelijke ochtenddienst in de Nieuwe Kerk om 10.00 uur niet door. In plaats daarvan vindt er een kort viermoment plaats op het grasveld naast de Nieuwe Kerk. Sinds maandag 29 augustus worden in de kerk vluchtelingen opgevangen. Zij blijven hier tot 10 september. Dan kunnen zij in een nieuwe opvangplek in Zoutkamp terecht. Om de vluchtelingen in de kerk hun privacy te gunnen, is er zondag geen ochtenddienst.

Viermoment
Om 10 uur is er een viermoment voor vrijwilligers, vluchtelingen en gemeenteleden op het grasveld naast de Nieuwe Kerk. Het is een korte viering met informatie over de opvang, muziek, (Taizé) liederen, voorbeden, een kort woord en na afloop koffie met ruimte voor ontmoeting. Als u hierbij aanwezig wilt zijn, is het handig om een eigen kleedje of stoeltje mee te nemen. Als u een muziekinstrument bespeelt en zondag kunt begeleiden, is het belangrijk om zondag op tijd (9:30 uur) aanwezig te zijn om mee te oefenen. 

U kunt natuurlijk ook een andere kerkdienst bezoeken, zoals de dienst van de Martinikerk om 09.30 uur of de Martinidienst om 11.30 uur.

20 vluchtelingen
Zaterdag 27 augustus kwamen de stichting INLIA en verschillende kerken op verzoek van burgemeester Koen Schuiling bij elkaar om naar plekken te zoeken voor vluchtelingen. Vanaf zondag konden vrijwilligers zich aanmelden en op maandag begon de opvang. In de Nieuwe Kerk worden 20 mensen opgevangen en ook Het Pand in de Korrewegwijk biedt opvang voor vluchtelingen. Lees hier de informatiebrief van de kerkenraad.

Aanmelden
Voor meer informatie kunt u mailen met opvang@nieuwekerk.org .

One thought to “Zondag geen reguliere kerkdienst vanwege opvang vluchtelingen in Nieuwe Kerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.