De Vrienden van de Nieuwe Kerk zoeken vrienden

Mag ik je de Vrienden van de Nieuwe Kerk voorstellen?

De Vereniging Vrienden van de Nieuwe Kerk is een steunstichting voor de Nieuwe Kerk. Ons doel is het draagvlak voor dit monumentale kerkgebouw te vergroten. We doen dit door activiteiten die de Nieuwe Kerk breed onder de aandacht brengen van de eigen wijkgemeente en van bewoners van de stad Groningen en daarbuiten. Zo organiseren we concerten, de openstelling voor toeristen in de maanden mei tot en met september, het verkopen van tweedehands boeken, zorgen we dat de Nieuwe Kerk mee kan doen aan Open Monumentendag en NL-doet, en verzorgen we rondleidingen in de kerk en de omgeving.

Word je ook Vriend? We hebben je nodig. Wie Vriend wordt betaalt een minimale bijdrage van 10 euro per jaar—wie meer kan geven geeft meer—en draagt zo bij aan de inkomsten van de Vrienden. Jaarlijks wordt op de jaarvergadering beslist hoeveel er in dat jaar uit de inkomsten kan worden bijgedragen aan projecten in de Nieuwe Kerk. In het verleden waren dat bijvoorbeeld de restauratie van het orgel, de restauratie van de burgemeestersbank en de verbetering van licht en geluid. In succesvolle jaren was het wel 6000 euro of meer. Door vriend te zijn of te worden draag je dus ook daaraan bij! De Vereniging heeft de status van culturele ANBI. Dit betekent dat jouw bijdrage 125% aftrekbaar is in het kader van de giftenregeling van de belastingdienst.

Ik hoop je te mogen verwelkomen bij een van onze activiteiten (zie onder), al of niet als nieuwe vriend. Zie ook onze website: www.vriendennieuwekerkgroningen.nl.

Marijke Bootsma-de Langen, voorzitter


Onze activiteiten in april:

13 april 10:00 uur: Algemene ledenvergadering in de Nieuwe Kerk

               11:00 uur: openbare deel: presentatie door Op het Spel

27 april 15:00 uur: Koningsdagorgelconcert door Bob van der Linde, organist in Sneek en beiaardier van onder andere de Groningse Martinikerk en het Academiegebouw. Het programma verschijnt op onze website. Toegang is 10 euro, voor studenten 5 euro, tot 16 jaar gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.