Collecte voor tijd

Op 21 mei wordt er weer gecollecteerd voor tijd. In plaats van een bijdrage in de collectezak, vragen we je om tijd te schenken aan je medemens. Je krijgt dan een kaartje uitgereikt, waarop je kunt aangeven wat je zou kunnen doen. Dit kun je in de collectezak stoppen. Tot en met 29 mei kan je je opgeven.

Stichting Present
Tijdens het startweekend, op zaterdag 16 september, gaan we ons als gemeente ons inzetten om mede-Groningers te helpen met projecten waarvoor ze niet het geld, het netwerk en de gezondheid hebben om het alleen te kunnen doen. Dit doen we door aan te sluiten bij de projecten van Stichting Present. Present bouwt een brug tussen groepen vrijwilligers die zich eenmalig willen inzetten en hulpvragers die deze hulp hard nodig hebben. Via de hulpverleners krijgt Present veel hulpvragen binnen. Wij zoeken vrijwilligers om deze hulpvragen te kunnen uitvoeren. Present gaat daarbij altijd uit van wat de vrijwilligers willen doen. Op basis van aanmeldingen stelt Present groepen samen van mensen met overeenkomende talenten en koppelt de groepen aan geschikte hulpvragen. Bijvoorbeeld een groepje laminaatleggers, een groepje verhuizers, etc. Hoe meer talenten en datums je aankruist, hoe makkelijker het voor Present wordt om groepjes te maken.

Aanmelden
Wil je meedoen? Aanmelden kan individueel aanmelden of met een groep. Neem contact op met Erwin Landman namens de diaconie, of met Andries van der Heide van Stichting Present (06-30645722).

Projectdag
Op woensdag 7 juni is er een bijeenkomst met alle deelnemers. Daar wordt uitgelegd hoe het vervolgtraject eruitziet. Dan wordt ook de groepenindeling definitief gemaakt. Als je niet kan op 7 juni, regelen we het via de telefoon en/of mail. Op de projectdag is er een medewerker van Present om het project te openen en aan het eind af te sluiten. Elk project geeft voldoening en plezier. Daarnaast is de ontmoeting met de ander een hele waardevolle ervaring. Als deelnemer geef je niet alleen, je ontvangt ook!

Daarom: van harte aanbevolen!

Namens de diaconie: Erwin Landman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.