Wij gedenken Marten Kiemel

Op woensdag 20 april, in de Paasweek, overleed Marten Martinus Kiemel op de leeftijd van 77 jaar. Als geboren stadjer heeft hij op verschillende adressen gewoond in de stad. De laatste jaren woonde hij, eerst nog samen met zijn vrouw Janny, naast de Platinaflat. Zij overleed in 2009.

Marten heeft verschillende banen gehad, maar tot aan zijn pensionering was hij chauffeur bij de RUG. Jaren terug was hij enige tijd diaken in de Westerkerkgemeente. Later was hij een trouw bezoeker van de Nieuwe Kerk, waar hij voor enkele gemeenteleden als chauffeur fungeerde. Dat dienende zat in zijn karakter.

De laatste jaren ontmoette ik hem regelmatig bij de vieringen in het Platinazorgcentrum, samen met Reina, zijn partner in de afgelopen jaren. Op 25 april hebben we in het crematorium Ommeland en Stad afscheid van hem genomen. Psalm 139, de paaspsalm, is gelezen en enkele coupletten zijn gezongen. Met zoon Philip en dochter Agnes, de kleinkinderen en familie stonden we stil bij zijn leven. Moge de Eeuwige allen nabij zijn die hem zullen missen. ds. Simon W. Bijl  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.