Kinderverhaal: Een passende beloning

This content has been archived. It may no longer be relevant

Mirjam, Micha en Jezus spelen Memory onder de grote boom. Mirjam heeft al vier kaartjes op haar stapeltje, Jezus twee. Micha heeft nog niet twee keer het zelfde kaartje omgedraaid. Hij is nu aan de beurt. Hij draait een kaartje om met een koning erop. Die heeft hij eerder gezien. Maar waar? Micha denkt diep na. Hij weet het niet meer. ‘Doe je ogen maar dicht,’ zegt Jezus, ‘dan zie je soms meer’. Micha doet het. Er verschijnt een grote lach op zijn gezicht. Hij weet het. Hij draait het tweede kaartje om. Het is de koning.

‘Zo ging het ook met de koning uit het verhaal van Ester. Hij kon niet slapen. Hij was iets belangrijks vergeten. Maar hij wist niet wat. Hij liet zich midden in de nacht voorlezen uit het dagboek van het paleis. En toen ineens wist hij wat hij was vergeten: Er was een aanslag op hem verijdeld. En die de tip gegeven had, had daarvoor nooit een beloning gehad. Hij heette Mordechai.

Die morgen vroeg de koning aan zijn grote vriend Haman: ‘Ik wil iemand eren. Weet jij een mooie manier?’ Haman dacht dat het over hem zelf ging en zei: ‘Laat hem rondrijden op uw eigen paard met een koningsmantel om en een kroon op het hoofd. En laat een van de prinsen het paard vasthouden en roepen: ‘Hoera (Alaaf) voor deze grote held!’ ‘Goed idee, grote vriend!,’ zei de koning. ‘Ga Mordechai zoeken en rijd hem rond door de stad. En dan mag jij het paard vasthouden!’ En zo gebeurde het. Mordechai, die nooit een buiging wilde maken voor Haman zat als een koning op zijn paard. En Haman die zo’n hekel had aan Mordechai, omdat die nooit voor hem wilde buigen, moest roepen: ‘Hoera (Alaaf) voor deze grote held!’

Micha lacht en houdt zijn twee kaartjes in de lucht. Hij zegt: ‘Hoera voor deze grote held!’

Lezing: Ester 5,1 – 6,11
In de koffer: twee passende kaartjes uit Memory spel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.