Vrijwilligers voor Stichting Present

Tijdcollecte 2024

Van de diaconie

Net als vorig jaar gaan we ons als gemeente inzetten om medegroningers te helpen met projecten waarvoor ze niet het geld, het netwerk en de gezondheid hebben om het alleen te kunnen doen. Dit doen we door op 21 september en 5 oktober aan te sluiten bij de projecten van Stichting Present. 

Stichting Present: brug tussen mensen

Present bouwt een brug tussen groepen vrijwilligers die zich eenmalig willen inzetten en hulpvragers die deze hulp hard nodig hebben. Via de hulpverleners krijgt Present veel hulpvragen binnen. Wij zoeken vrijwilligers om deze hulpvragen te kunnen uitvoeren. Present gaat daarbij altijd uit van wat jullie, de vrijwilligers, willen doen.  

De verschillende projecten zijn:

Muren/plafonds vervenTuinklusKlussen binnenshuisOpruimen
Houtwerk schilderenVerhuizingSociale activiteitenSchoonmaken
Laminaat leggenBehangen  

De tijdcollecte

Op 2 juni doen we de tijdcollecte. Dit is net als een gewone collecte maar dan van tijd. Wij vragen je om tijd te schenken aan je medemens. Op het kaartje wat je dan uitgereikt krijgt, kan je aangeven wat je zou kunnen doen en wanneer, en deze kun je dan in de collectezak doen. We verzilveren de tijd op zaterdag 21 september of 5 oktober. Je kunt je individueel aanmelden of met een groep. Opgeven kan tot en met 10 juni. Aanmelden kan nu al via http://presentgroningen.nl/nieuwe-kerk. Kun je je niet digitaal opgeven of ben je er 2 juni niet bij dan kan je ook contact opnemen met Erwin Landman of met Andries van der Heide van Stichting Present (06-30645722).

Vrijwilligers voor Stichting Present doen tuinwerk
Beeld: Stichting Present

Hoe werkt het verder?

Stichting Present gaat daarna op basis van deze aanmeldingen groepen samenstellen van mensen met overeenkomende talenten. Bijvoorbeeld een groepje laminaatleggers, een groepje verhuizers, etc. Hoe meer talenten en datums je aankruist, hoe makkelijker het voor Present wordt om groepjes te maken. De groepsindeling krijg je uiterlijk 14 juni gemaild. Present koppelt de groepen aan geschikte hulpvragen, bereidt het project voor en maakt afspraken met de groep en de hulpverlener/hulpontvanger. Op de projectdag is er een Presentmedewerker om het project te openen en aan het eind af te sluiten. 

Elk project geeft voldoening en plezier. De ontmoeting met de ander is een hele waardevolle ervaring. 

Namens de diaconie
Erwin Landman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.