Preek K.H. Miskotte: ‘Gods vijanden vergaan’

‘Gemeente, broeders en zusters in de Heer, landgenoten, mensenkinderen, beseft met mij het gewicht van deze historische stonde, van het ongelooflijk uur dat wij nu vieren..’ Zo begint dr. K.H. Miskotte zijn preek op zondagmorgen 9 mei 1945 in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. De preek heeft als titel meegekregen: ‘Gods vijanden vergaan’, naar een citaat uit psalm 92.

In de Digidienst van zondag 3 mei wordt aan deze preek gerefereerd in het kader van 75 jaar bevrijding. Maar voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis of theologie, of voor wie gewoon nieuwsgierig is, is de hele preek van dr. K.H. Miskotte integraal te beluisteren via kerkomroep.nl (dienst van 3 mei 2020 11.00 uur). In meer dan een opzicht een oefening in luisteren, want de preek duurt een uur en tien minuten! Het is geen originele opname. Ds. Evert Jan Veldman heeft de preek opnieuw ingesproken in de Nieuwe Kerk van Groningen.

2 gedachten over “Preek K.H. Miskotte: ‘Gods vijanden vergaan’”

  1. Goedemorgen,
    De link “Digidienst van zondag 3 mei” werkt niet, en bij ” de hele preek van dr. K.H. Miskotte integraal te beluisteren via kerkomroep.nl ” zie ik de dienst van 3 mei 2020 11.00 uur niet staan.

    1. Inderdaad, Jelle, die berichten en opnamen zijn alweer oud en weg. Dank voor het opmerken. Dit bericht is ook niet meer de jongste en zal er binnenkort ook uit gaan.

      Albert (webmaster)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.