Dankwoord op een mooie Pinksterdag

Vanmiddag was de vierde voorstelling van ‘Op het spel’. Bewegend over het Nieuwe Kerkhof met al die mensen die het theater niet wilden missen, dacht ik terug aan het feest voor mijn afscheid in diezelfde tuin. Er is zo veel om dankbaar voor te zijn. De afgelopen jaren voelden voor mij als een tijd van oogsten. Vruchten werden geplukt van elkaars creativiteit. Geloof bloeide en gaf vreugde. Niet in uitgeschreven belijdenissen, maar in samen vieren. Met de zondag als hartenklop. De oplettende blik, de arm om de schouder, het gedeelde verdriet, de humor, de weigering van zoete koek, de ontspanning, het was er allemaal. ‘Je kunt Evert Jan wel uit de Nieuwe Kerk halen, maar de Nieuwe Kerk niet uit Evert Jan’ zei een van de collega’s in Stad. En zo is het.
Ik wil jullie danken voor de liefde die ik heb gevoeld tijdens het afscheid. Voor de feestelijk gedeelde dankbaarheid. Voor de goede gaven die mij zomaar in de schoot geworpen werden. ‘Om op reis te gaan’ zeiden Joke en Birgit die veel tijd hebben gestoken in de organisatie van het feestelijk afscheid. Vast met jullie goedvinden, heb ik de helft gedeeld met ‘de boom die bang was voor een roodborstje’ (tekst: Kees van der Zwaard, illustraties: Janneke Hoek), zodat dit prachtige verhaal uit de theatervoorstelling van ‘Op het spel’, in de vorm van een prentenboek, gedeeld kon worden met alle spelers en musici. Met de andere helft ga ik op mijn nieuwe wandelschoenen pelgrimeren langs het wad over het Ziltepad en verder. Wie weet ontdek ik gaandeweg wat bij mij past in deze nieuwe levensfase.

2 gedachten over “Dankwoord op een mooie Pinksterdag”

 1. Hartelijk dank Evert Jan voor dit verhaal. Ik weet haast wel zeker dat ik dit erg zal gaan missen.
  Wat fijn dat je zo hebt genoten van je afscheidsfeest. En dan nu de muzikale theatervoorstelling Op Het Spel.
  Zo mooi !! Jan en ik hebben er van genoten, zo knap van al die medewerkers.
  Lief en goed van je om een deel van je gekregen geld te besteden aan zo’n prachtig boek!!
  En binnenkort begin je met je wandeling op je nieuwe schoenen, toch wel een beetje ingelopen?
  Wij wensen je heel veel wandelplezier, rust en ruimte, echt genieten!!
  Vrede en alle goeds. Lieve groet , ook van Jan en graag tot ziens.
  Trijnie

 2. Van harte eens met Trijnie. Wij, Netty en ik, hopen zondagmiddag Op het Spel te beleven.

  En, sterkte voor de toekomstige opvolger van onze onvolprezen afzwaaiende herder en leraar Evert Jan Veldman. Hoe krijg je het voor elkaar, om samen met Tirtsa , in zo weinig uren de NK te dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.