In memoriam Hans Groen

In de nacht van woensdag op donderdag 11 augustus is overleden Hans Groen, op de leeftijd van 62 jaar. Hij woonde met zijn man Scott aan de Sabotagelaan. Hans’ kwetsbare gezondheid speelde een belangrijke rol in de beslissing om te stoppen met werken, en in 2018 verhuisden ze van Amsterdam naar Groningen. Hans was filosoof en zag het als zijn levensdoel om met zijn denken en schrijven bij te dragen aan een betere wereld. Fietsen en zingen waren zijn passies. Hij zong in de cantorij van de Nieuwe Kerk. De langdurige lockdown maakte het maken van vrienden en het opbouwen van een relatie met de Nieuwe Kerk moeilijk. De liefde voor de cantorij hield hem erbij. Hans’ hart hield op met kloppen tijdens een korte fietsvakantie in Duitsland. Hij wordt op 25 augustus begraven in Amsterdam, waar hij was geboren en zo veel goede jaren had beleefd met Scott. Het thema tijdens de uitvaart is Jeruzalem. Jeruzalem was voor Hans daar, waar mensen eraan bouwen. Moge God Scott vergezellen.

De uitvaart vindt plaats in kleine kring in Amsterdam. Daarom is er voorafgaand aan de cantorijrepetitie op woensdag 7 september een korte gedachtenisviering, waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Wilt u Scott een kaart sturen? Kijk voor adresgegevens onder Lief en leedgevens. Dit deel is beschermd met een wachtwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.