Kinderdienst voor zondag 11 april — ‘Wat zie je aan me?’

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hier is weer informatie vanuit Kinderdienstleiding om er zondag thuis een mooie viering van te maken. Deze week lezen we het verhaal waarin de leerlingen verrast worden omdat ze Jezus weer zíen! Hij ziet er anders uit. Kijk eens naar de ander, wat zie je dan?

In plaats van Mirjam en Michaverhaal is er deze zondag een kinderverhaal over Tomas:

Tomas gelooft het ook

Het is donker. De leerlingen van Jezus zitten bij elkaar in een kamer. Ze hebben de deuren en ramen goed dichtgedaan. Ze zijn best bang. Nog maar een paar dagen geleden waren er mensen zo boos, dat ze Jezus aan het kruis hebben gehangen. Zouden de mensen nog steeds boos zijn?

De leerlingen praten zachtjes over de verhalen die ze hebben gehoord. Over Maria die vertelde dat het graf leeg is. Dat Jezus niet dood is, maar leeft. Ze schudden hun hoofd. Dat kan toch zeker niet? Toch?

Opeens hebben ze bezoek. Jezus staat tussen hen in. Hij zegt: ‘Ik wens jullie vrede.’ Wat zijn de leerlingen blij. Het is dus echt waar. Jezus leeft!

Snel gaan de leerlingen naar Tomas toe. ‘Wij hebben Jezus gezien’, zeggen ze. Tomas schudt zijn hoofd. ‘Daar geloof ik niks van’, zegt hij. ‘Ik geloof het pas als ik het zelf heb gezien.’ Een paar dagen later zijn de leerlingen weer bij elkaar. Tomas is er ook. Ze zijn nog steeds bang voor de boosheid van de mensen. De deuren zitten goed dicht. Er klinkt een stem: ‘Ik wens jullie vrede’. Het is de stem van Jezus.

Tomas ziet Jezus staan. Hij kijkt eens goed. Hij ziet de plekken op Jezus’ handen en in zijn zij. Hij denkt aan alles wat er gebeurd is met Jezus. Aan het kruis en het graf. Jezus komt dicht bij Tomas staan. Zo dichtbij dat Tomas Jezus aan zou kunnen raken. Nou gelooft hij het ook: Jezus leeft.

Het lijkt wel een nieuw begin!

Bron: Kind op Zondag (verhaal bij 11 april 2021)

Verwerking voor de jongsten:

Soms zie je iemand, en dan denk je: er is iets anders aan jou! Dan moet je even goed naar die ander kijken, dus dat gaan we doen. Vandaag kun je kiezen uit twee knutselopdrachten:

  1. Maak een mooie bril. Daarmee zie je er niet alleen anders uit, je ziet de dingen om je heen ook anders! Probeer het maar eens!
  2. Maak je eigen fototoestel. Je kunt eerst je eigen fototoestel knutselen en daarna nog zelf iemand tekenen die je op de foto zet. Wie zet jij op de foto?

Verwerking voor de oudsten:

Soms zie je iemand, en dan denk je: er is iets anders aan jou! Dan moet je even goed naar die ander kijken, dus dat gaan we doen.

Spel: Wat zie je aan mij?
Voor dit spel moet je samen met iemand anders zijn.
Ga tegenover elkaar zitten en observeer de ander goed. Beschrijf om de beurt iets wat je ziet aan de ander. Beschrijf iets zonder te noemen wat je er van vindt, dus zeg niet ‘Ik zie mooie oorbellen’ maar ‘Ik zie zilveren, ronde oorbellen’.  Als je iets van de ander hebt beschreven, bedenk dan samen of dat wat je hebt beschreven ook iets betekent voor de ander, iets zégt over de ander. Misschien horen bij die oorbellen wel mooie herinneringen aan een verjaardag, aan oma die ze gegeven heeft.   

We wensen je een mooie zondag toe!

Hartelijke groet, de Kinderdienstleiding

Geartsje, Janna, Joanneke, Karina, Kees, Lianne, Marieke B., Marieke vd W, Marion, Tina en Wilma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.