Kinderdienst voor de vierde zondag van de 40-dagentijd

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hier is weer informatie vanuit Kinderdienstleiding om er zondag thuis een mooie viering van te maken. We gaan verder met het 40-dagen project. In de tijd tot aan Pasen gaan we met Marcus mee op reis. Marcus reist met Jezus mee naar Jeruzalem.

Vandaag vertelt Jezus over het voorbeeld van de wijngaard. En Jezus wordt een vraag gesteld met een slechte bedoeling. Je mag het vierde souvenir van Marcus openmaken, dat van 14 maart, en aan de paastak hangen.

Bekijk hier het kinderverhaal van Marcus bij deze zondag:

Verwerking voor jong en oud:

Jezus vertelt het verhaal van de wijngaard en geeft daarna uitleg over de hoeksteen. De hoeksteen is een belangrijke steen in een bouwwerk (zie de foto hieronder). Ontdek het zelf:

Pak de blokkendoos of Kapla erbij en bouw een muur. Trek daarna de hoeksteen er onderuit. Wat gebeurt er? Waarom is de hoeksteen zo belangrijk? Probeer eens een muur te bouwen zonder hoeksteen, lukt dat?

Jezus noemt zichzelf de hoeksteen. We hebben Jezus nodig, zonder hem wordt het niets.

Verwerking voor de oudsten:

In het verhaal van de wijngaard gaat het ook over goed of slecht. Maar wat is goed, en wat is slecht? Praat er samen over met dilemma’s: stelen om te eten, is dat goed of slecht? Je vriendje niet helpen als hij gepest wordt, is dat goed of slecht?

We wensen je een mooie zondag toe!

Hartelijke groet, de Kinderdienstleiding

Geartsje, Janna, Joanneke, Karina, Kees, Lianne, Marieke B., Marieke vd W, Marion, Tina en Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.