Hoe worden de illustraties in Mirjam en Micha gemaakt?

Net uit! Een bundel vol nieuwe verhalen over Mirjam en Micha. Met de karakteristieke illustraties van Jantine Landman-Zuur. Bestel een exemplaar via www.mirjamenmicha.nl Zie de video hieronder voor de making of!

Evert Jan Veldman gaf op zondag 21 november het eerste exemplaar van deze tweede bundel aan Wieke en Nynke. Evert Jan is niet alleen onze predikant maar samen met Margreet van der Vliet ook de schrijver van deze verhalen. En Wieke en Nynke zitten op een andere manier achter Mirjam en Micha: zij spelen Mirjam en Micha in de voorstelling met Pasen.

De bundel heet Feest! Niet alleen omdat het een feest is de verhalen te lezen, maar ook omdat alle verhalen met een kerkelijk feest te maken hebben. Het is een prachtig boekje om zelf van te genieten of cadeau te doen, juist nu de feestdagen eraan komen. Je kunt het elke zondag in de Nieuwe Kerk kopen, in de cadeauwinkel in de kosterswoning, of op www.mirjamenmicha.nl.

In deze video, gemaakt door Christiaan Schoonenberg, legt Jantine uit hoe Mirjam en Micha haar hebben geïnspireerd tot haar illustraties. Ze gebruikt de stijl en werkwijze van de Groningse kunstenaar H.N. Werkman. Maar onder haar handen ontstaat iets heel eigens, dat een nieuwe dimensie geeft aan Mirjam en Micha en hun verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.