Kinderdienst voor zondag 30 mei – ’s Nachts praten met Nikodemus

Hier is weer informatie vanuit Kinderdienstleiding om er zondag thuis een mooie viering van te maken. Welk verhaal lezen we vandaag? Jezus krijgt bezoek van Nikodemus, een Farizeeër. Ze hebben een gesprek in de nacht.

Jezus vertelt Nikodemus dat je, om bij Gods nieuwe wereld te horen, opnieuw geboren moet worden. Nikodemus vindt dat moeilijk te snappen, je kunt toch niet opnieuw bij je moeder in de buik? Jezus legt hem uit wat hij bedoelt en dat je hulp krijgt van de Heilige Geest. Die zie je niet, maar voel je wel. Net als de wind.

Bekijk het Mirjam en Micha verhaal bij deze zondag: 
Praten over het verhaal

Heb jij wel eens met iemand gepraat, terwijl het al nacht was? Denk aan een vriendje dat kwam logeren, of die keer dat je bij je ouders in bed kroop omdat je bang was. Vertel er eens over. Hoe is het om ’s nachts met iemand te praten? Is dat anders dan overdag? 

Dit liedje gaat over praten met God en kun je bijvoorbeeld voor het slapengaan zingen:

Tekst:

Het is avond / Ik ga slapen / tot het zonnetje weer komt / Voor alle mooie dingen wil ik u bedanken God / en alles wat verdrietig was, leg ik bij u neer / ik ga nu lekker slapen, u bent bij mij Heer.

Verwerking jongsten:

Knutsel een windzak: Versier een wc-rolletje. Plak aan een uiteinde lange stroken van crêpepapier of vliegerpapier. Bevestig aan de andere kant een touwtje, zodat je de windzak in de tuin of op het balkon kunt hangen. 

Verwerking oudsten:

Met behulp van de Heilige Geest is dat wat onmogelijk lijkt, soms toch mogelijk. We dagen je uit iets te doen dat onmogelijk lijkt: kun je door een A4-tje kruipen?Probeer het eerst zelf, en kijk daarna naar dit filmpje op YouTube.

Een heel goede zondag samen! Hartelijke groet, de Kinderdienstleiding

Geartsje, Janna, Joanneke, Karina, Kees, Lianne, Marieke B, Marieke vd W, Marion, Tina en Wilma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.