Kinderdienst voor zondag 2 mei – Vrienden!

Hier is weer informatie vanuit Kinderdienstleiding om er zondag thuis een mooie viering van te maken. Welk verhaal lezen we vandaag?

Mozes vertelt aan zijn volk dat ze zich altijd aan Gods geboden moeten houden. Daarbij doet hij een beroep op de geschiedenis die God en zijn volk samen hebben; wat zij samen meegemaakt hebben, is nog nooit ergens anders gebeurd. Daarom horen God en zijn volk voor altijd bij elkaar.

Bekijk het Mirjam en Micha verhaal bij deze zondag:

BFF staat voor best friends forever. Een uitdrukking die door veel kinderen wordt gebruikt als aanduiding voor goede vrienden.

Gesprek naar aanleiding van het verhaal

Wie zijn je beste vrienden? Hoe komt het dat iemand je beste vriend is? Kun je met een vriend ook wel eens ruzie hebben? Hoe komt het dan weer goed?

In het Bijbelverhaal zegt Mozes tegen mensen dat God hun beste vriend is. Hoe komt dat? Wat zouden de mensen daarvan vinden denk je?

Verwerking voor jong en oud

Creatief: De kinderen maken armbandjes met de letters BFF: een voor henzelf, de ander voor een vriend of vriendin.

Een aantal voorbeelden van hoe je dit doet vind je hier.

BFF’s kunnen een ketting of armband dragen waarop de vriendschap te zien is. Als God jouw vriend is, wat voor ketting zou daar dan bij passen? Staat er bijvoorbeeld een kruis op? Of een hart of een duif? Of nog iets anders? Je kunt er ook zelf een ontwerpen.

Spel: BFF-quiz. Wat vind jij belangrijk aan vriendschap? Praat er samen over aan de hand van de vragen uit de quiz in de bijlage/hieronder.

Een heel goede zondag samen!

Hartelijke groet, de Kinderdienstleiding

Geartsje, Janna, Joanneke, Karina, Kees, Lianne, Marieke B, Marieke vd W, Marion, Tina en Wilma

KOZ8905-Quizvragen-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.