Kinderverhaal: Kijkgaatjes in jouw rijkdom

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ze zitten met z’n drieën tegen de muur van Jeruzalem in de avondzon: Mirjam, Micha en Jezus. De grote poort is al dicht gedaan voor de nacht. Maar daarnaast is nog een klein smal poortje. Dat blijft open. Als je bukt kun je er een voor een makkelijk doorheen. Ze noemen dat poortje “het oog van de naald”.

O nee, daar komt Salomon nog aan. Hij heeft een kameel. Die gebruikt hij als vrachtwagen. En die vrachtwagen is vol. Salomon is heel rijk. Hij is aardig voor iedereen, maar nooit echt blij. Nu ook niet. Want hij moet Jeruzalem in. Maar de poort is al op slot. En nou moet alles door het kleine poortje. Ze helpen Salomon. Eerst moet alles van de kameel af. Die is er al bij gaan liggen. Samen pakken ze alles uit. Beetje bij beetje brengen ze alles door het kleine poortje. Dat duurt lang. En op het laatst moet ook de kameel er nog door. Die maakt zich klein. Salomon trekt aan de voorkant. Mirjam, Micha en Jezus duwen aan de achterkant. Ze juichen als het lukt. Ook de kameel is binnen!

“En nu moet de kameel nog weer vol geladen worden,” zegt Salomon. “Dat moet je zelf doen,” zegt Jezus. “Wij zijn van het lossen. Jij bent van het laden.” Salomon kijkt beteuterd. “Het was net zo gezellig samen,” zegt hij, “en ik ben al zo moe van een lange dag zaken doen.”

“Misschien zit al je rijkdom jou wel in de weg,” zegt Jezus. “Je moet er kijkgaatjes in maken. Dan zie je de mensen en wordt het gezelliger voor jou. Let maar op, hoe meer je weg geeft, hoe gezelliger het wordt. Misschien worden de kijkgaatjes in jouw rijkdom dan wel deuren, waardoor iedereen in en uit kan lopen. “Neem maar mee wat je nodig hebt,” zeg je dan tegen de mensen. Moet je opletten hoe gezellig het dan wordt in Jeruzalem. Dan wil zelfs God daar wonen.”

Salomon kijkt wat beteuterd. Hij begint weer met het laden van zijn kameel. Dat duurt nog wel even. Ondertussen kan hij nadenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.