‘Jezus, wat hebben jullie hier neer gezet!’

Sietze den Iseger van de HulpExpress

Vrijdag 3 mei werd aan de Ulgersmaweg een feestje gevierd. Wat begonnen is bij Sietze den Iseger thuis in Beijum, is voortgezet in een bedrijfsruimte aan de Ulgersmaweg: de HulpExpress. Nu een jaar geleden.

Marloes de Bie (Bijstand op Maat) trekt haar hoge hakken uit en klimt op een kruk. Ze spreekt de vijfentwintig medewerkers toe, de gasten, en Sietze in het bijzonder. Hij vond de vreugde en de eigen waardigheid terug in zijn zorg voor anderen. Levensvreugde en waardigheid verdubbelen zich in dit bijzondere project. Alle medewerkers hebben de onderkant van het leven aangetikt. Klusvragers hoeven zich bij hen niet te excuseren of hun stand op te houden.

Marloes zegt: ‘Jezus, wat hebben jullie hier neergezet!’ Eerder zei je dan als kerkmens: ‘Je moet de naam van Jezus niet ijdel gebruiken!’ Vandaag weet ik beter: hier wordt de naam van Jezus met recht genoemd. Dat de gekruisigde is opgestaan, zie je aan de Ulgersmaweg.

Het project is door de wijkdiaconie uitgekozen om dit jaar in het bijzonder te steunen. Wat een zegen voor de Nieuwe Kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.