Alledag

Voor elke dag, zo lang het Coronavirus het leven ontregelt, een hart onder de riem gestoken door ds. Tirtsa Liefting en ds. Evert Jan Veldman.

Maandag 30 maart ’20

Te midden van alles wat er gaande is zie ik het lente worden om mij heen. De zon schijnt heerlijk, de dagen worden weer wat langer en de bloemen bloeien. Het voelt soms als een vreemd contrast.

Het deed me denken aan de Lichtkruizen van Ludger Hinse. Een paar maanden geleden kwam ik er een tegen in een kerk in Duitsland. Een enorm kruis hangend aan het plafond, spelend met het licht, telkens veranderend van kleur en het licht alle kanten op kaatsend.

Het kruis, zo nauw verbonden met de dood en het verdriet om het lijden en de ellende in de wereld, wordt hier duidelijk het teken van licht en hoop. Aan het kruis van Golgotha zegevieren liefde, licht en het leven.

De kunstenaar zelf verwoord het prachtig. Woorden die in deze lijdenstijd waarin we toeleven naar Pasen en in deze tijd waarin het coronavirus ons leven zo bepaalt extra spreken:

“Wie het licht ook door de mist van het dagelijks leven ziet glinsteren, wie het geloof in dat licht niet opgeeft, zelfs wanneer hij zich in het diepe gat van zijn verdriet of depressie bevindt, die zal ook midden in zijn verdriet de weg naar buiten vinden.

Er is een licht dat de weg wijst, zelfs dan, wanneer jij gekwetst, teleurgesteld en wanhopig bent.

Laat je ziel niet vertroebelen door de donkere wolken van je eigen hart. Herken het licht dat in ieder mens woont. Het is het licht dat God aan ieder mens heeft gegeven. Het is het geschenk van God aan jou.

Laten wij ook hen allen meer licht geven, wiens levensweg door het donker gaat, in het Heilige Kruis, in het licht van ons geloof.”

Zie meer op www.ludgerhinse.de/Video_Lichtkreuze.html

Lees hier meer berichten voor Alledag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.