No Title

Onderweg met Ruth

Deze zondag maken we een begin in het boek Ruth, dat ook in de weken daarna centraal staat. We lezen Ruth 1 en Johannes 14: 15-21. Daarnaast vindt op deze zondag de (her)bevestiging plaats van verschillende ambtsdragers. Harma van Gerwen wordt bevestigd als ouderling, met als bijzondere taak het pastoraat. Elsbeth Vonkeman wordt herbevestigd als […]

Midzomerfest

Een buurtfeest voor Hortusbuurt/Ebbingekwartier en voor iedereen die zich bij de Nieuwe Kerk betrokken voelt. Welkom! Meer informatie is hier te vinden.

Pinksteren! Ochtenddienst

Nieuwe Kerk Nieuwe Kerkhof 1, Groningen, Groningen

Raak begeesterd in deze dienst, waarin de Cantorij zingt en ds. Ruth Peetoom voorgaat. Hier lees je meer.

Pinksteren – Cantatedienst

Het Cantate Consort brengt Geestmuziek uit de vijftiende en zestiende eeuw. Jelte Hulzebos dirigeert, Stef Tuinstra is organist, ds. Ruth Peetoom gaat voor. Lees hier meer.

Het glinsteren van God

Nieuwe Kerk Nieuwe Kerkhof 1, Groningen, Groningen

Op deze zondag Trinitatis vieren we de Maaltijd van de Heer en vervolgen we onze weg in het boek Ruth. Lees hier meer.

Thema-avond met Corina Geerds

We organiseren 4 thema-avonden waarop steeds een gemeentelid ruimte krijgt om iets van zichzelf (werk, hobby, geloofsleven, etc.) te laten zien aan andere gemeenteleden. Er is iedere keer ruimschoots gelegenheid voor een uitwisseling van gedachten. Op deze derde avond zal Corina Geerds vertellen over haar belangstelling voor de klassieke oudheid. We beginnen om 20 uur […]

Van liefde en trouw

Nieuwe Kerk Nieuwe Kerkhof 1, Groningen, Groningen

In deze gezamenlijke dienst met de Bron en de Fontein komt het verhaal van Ruth en Naomi tot een afronding. Ds. Tirtsa Liefting-van den Toren is voorganger. Lees hier meer over deze dienst.

Choral Evensong

Nieuwe Kerk Nieuwe Kerkhof 1, Groningen, Groningen

In de Evensong van deze maand ligt een zwaartepunt op Purcell en op Psalm 55. Met muziek van Shephard, Ferguson/Cooper en Mendelssohn-Bartholdy. Lees hier meer over deze dienst, die Rev. Sam van Leer leidt en waarin Choral Voices zingen.

De boel de boel laten

Nieuwe Kerk Nieuwe Kerkhof 1, Groningen, Groningen

Vanuit het Lucasevangelie horen we vanochtend de niet misverstane oproep van Jezus om de boel de boel te laten. Voorganger in deze dienst is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren.

Thema-avond met Pieter Bootsma

Nieuwe Kerk Nieuwe Kerkhof 1, Groningen, Groningen

We organiseren 4 thema-avonden waarop steeds een gemeentelid ruimte krijgt om iets van zichzelf (werk, hobby, geloofsleven, etc.) te laten zien aan andere gemeenteleden. Er is iedere keer ruimschoots gelegenheid voor een uitwisseling van gedachten. Op deze vierde avond zal Pieter Bootsma vertellen over zijn belangstelling voor stedenbouw in Groningen. We beginnen om 20 uur […]