10+ groep

Speciaal voor tieners heeft de Nieuwe Kerk verschillende activiteiten:

Basiscatechese

Heb je altijd willen weten waarom Goede Vrijdag ‘goed’ genoemd wordt? Of ben je benieuwd naar waarom mensen nog steeds uit dat oude boek, de Bijbel lezen? En wat is bidden eigenlijk, en waarom doen mensen dat zo vaak? En wat waren de tien geboden, leef je ernaar of heb je niet zoveel met regels? Wie bepaalt er eigenlijk wat je wel en niet mag en waarom zou je naar diegene luisteren?

Zit je in klas 1, 2, 3 of 4 van de middelbare school? Dan nodigen we jou uit voor de basiscatechese. Een keer per maand op woensdagavond komen we van 19.30 tot 20.30 uur in het Nieuwe Kerk Centrum (Nieuwe Boteringestraat 1-15) bij elkaar. We praten en denken na over God, de Kerk en andere dingen die daarbij horen. Er is dit jaar basiscatechese op:

informatie volgt

Roele en Peter hebben de leiding over de basiscatechese. Zij worden dit jaar bijgestaan door Eelco, een ouderejaarsstudent Theologie. Hij weet vooral veel van eht Oude Testament. Wil je meer informatie? Mail dan naar basiscatechese@nieuwekerk.org

Tienerclub

Elkaar ontmoeten en bijkletsen, spelletjes spelen, Sirkelslag, film kijken, Sinterklaas vieren, praten over wat belangrijk is. Dat doen we eens per maand, op vrijdagavond, op de club.

Club is er al voor kinderen vanaf groep 6 van de basisschool. Alle kinderen die in groep 6 tot en met 8 zitten zijn welkom tussen 19.00 uur en 20.00 uur in het Nieuwe Kerk Centrum (Nieuwe Boteringestraat 1-15). De tieners die in klas 1 tot en met 3 van de middelbare school zitten komen bij elkaar tussen 20.00 en 21.00 uur in het Nieuwe Kerk Centrum. Tieners in klas 4, 5 en 6 van de middelbare school zijn van 20.30 tot 22.00 uur welkom in de jeugdkelder van De Bron in Beijum. Je bent altijd van harte welkom om eens langs te komen. En neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee!

Dit jaar is er club op:

  • 2 november
  • 16 november (Sirkelslag voor de jongsten)
  • 7 december
  • 11 januari
  • 1 februari (Sirkelslag voor de tieners)
  • 1, 2 en 3 maart kamp?
  • 5 april
  • 10 mei (slotavond)

Wil je meer weten over club of wil je vertellen dat je een keer komt kijken, dan kan je ons mailen op club@nieuwekerk.org.

 Andere activiteiten

De Nieuwe Kerk organiseert meer voor tieners. Regelmatig zamelen de tieners samen boodschappen in voor de voedselbank. In 2013 gingen de jongeren op kamp in Harkstede (zie foto). Op 17 april 2014 bezochten ze samen The Passion op de Vismarkt. Deze muzikale verbeelding van het lijdensverhaal van Jezus voor tv werd opgenomen in Groningen.

Neem voor meer informatie contact op met club@nieuwekerk.org.

De tieners op kamp in Harkstede