Inloop en gesprekken op de donderdag

Sinds 18 juni is de Nieuwe Kerk weer een Open Kerk op donderdag. Er zijn dan twee dingen gaande. Ten eerste is er de inloop, waarbij ieder vrijelijk (zonder afspraak) de kerk kan binnengaan. Dit wordt gecoördineerd door Tjitske Rutgers en Gerrit de Goede. Ten tweede organiseren Tirtsa Liefting en Evert Jan Veldman kleine gesprekken op afspraak. Hieronder over elk meer informatie.

Inloop

Elke donderdag van 10:00 uur ’s morgens tot 16:00 uur ’s middags is er weer vrije inloop in de Nieuwe Kerk. Er brandt een kaars, er staan bloemen en er klinkt mooie muziek. Velen hebben de gesloten kerk als een gemis ervaren hebben en zien nu uit naar het moment om weer binnen te kunnen gaan om even plaats te nemen, wellicht op de vertrouwde plek, voor een rustmoment en een ontmoeting met de Heer.

De “Inloop op donderdag” heeft dus een iets ander karakter gekregen: het accent lag eerder op ontmoeting, ook met elkaar, nu is het verschoven naar bezinning. Het kan hiermee wellicht enigszins de leemte opvullen die ontstaan is door het ontbreken van de zondagse erediensten die, naar het zich laat aanzien in de gebruikelijke vorm voorlopig nog niet mogelijk zullen zijn.

De hoofdingang is open. Bij binnenkomst is men verplicht naam en e-mail te noteren op een bij de ingang klaarliggend papier. Ook wordt er gevraagd of men coronaklachten heeft. Deze verplichting staat aangegeven. Daarbij staat vermeld dat de gegeven informatie uitsluitend beschikbaar gesteld zal worden voor het doel: coronabestrijding. Het is duidelijk dat deze opzet ruimschoots voldoet aan de eisen die het RIVM stelt. Een aantal van ons moet extra opletten maar wij denken dat juist de grote ruimte en het afstand houden een zeer acceptabele situatie oplevert. Nogmaals: we zijn verheugd dat we weer naar onze kerk kunnen, naar het huis van de Heer, gebouwd van steen en hout, samengevoegd door de onderlinge liefde (Augustinus). Tjitske en Gerrit (0629331769 en 050-3185765)

Gesprekken in de Open Kerk

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om op een twee/drietal momenten tijdens de dag met elkaar in gesprek te gaan, aan de hand van een Bijbelgedeelte, een gedicht of een vraag. Voor meer informatie, de tijdstippen, en aanmelding, zie dit bericht.

One thought to “Inloop en gesprekken op de donderdag”

  1. Dag, ik zal er morgen, 2 juli zijn, en hoewel Tirsa en Evert Jan er niet kunnen zijn ben ik toch in voor een bezinning gesprekje. Ik wil graag mensen leren kennen in jullie gemeente. Ik woon al drie maanden in Groningen, maar heb vrijwel geen gelegenheid gehad mensen te keren kennen. Een handvol, dat is me gelukt. Als we morgen nog twee of drie vinden om 10 uur, kunnen we in gesprek. Thema stellen we samen vast. Nelleke Boonstra, nieuw gemeentelid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.