De tafel van broeder- en zusterschap: dienst zondag 28 augustus

Op 28 augustus 1963 sprak ds. Martin Luther King tijdens de mars naar Washington zijn wereldberoemd geworden rede uit: ‘I have a dream’ (Martin Luther King – I Have A Dream Speech – August 28, 1963 – YouTube )  Negenenvijftig jaar later lezen we in de Nieuwe Kerk over de tafel van zuster- en broederschap. Het is de tafel waaraan God een gezicht krijgt. De lezingen zijn uit Deuteronomium 24, 17 – 22 en Lucas 14, 1 . 7 – 14. Een belangrijke rol is weggelegd voor de antwoordpsalm – Psalm 113. Die werpt een prachtig licht over beide lezingen: ‘Die de arme opheft uit het stof, uit het slijk wil heffen de schamele, dat hij zetelen mag met de machtigen’ Een tip van de sluier van het geheim dat God heet wordt voor ons opgelicht.

Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Mannes Hofsink is de cantor-organist.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: het Overweeghuis

Het Overweeghuis vangt tijdelijk vrouwen op die in de prostitutie vastlopen. Het biedt een plek om tot rust te komen, ondersteunt bij het vinden van een (nieuw) toekomstperspectief en vormt met alle betrokkenen een alternatief netwerk. Het Overweeghuis is een burgerinitiatief dat ondersteund wordt door de gemeente en het Leger des Heils. Het is een zelfstandige stichting in een opvanghuis voor 6/7 vrouwen.

Tweede collecte: wijkwerk

Met de tweede collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Daarmee dragen we bij aan het onderhoud van de orgels in de kerken. Dit geld is een aanvulling op de vrijwillige bijdrage die veel kerkleden betalen bij de Kerkbalans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.