Niet in mijn naam! Zomerdienst 24 juli

Steeds weer is het hetzelfde liedje: oorlog wordt gerechtvaardigd door te verwijzen naar je eigen god, die de enige is. Is religie dan inherent gewelddadig? En kunnen wij mensen wel op deze manier handelen in Gods naam? Daarover gaat het in de tweede zomerdienst in de serie over OORLOG en VREDE. Het thema van zondag is: ‘Niet in mijn naam! Voorganger is buurtpastor Ruth Pruis.

De lezingen zijn Deuteronomium 7, 1-11 en Romeinen 12, 17-21. Tussen de lezingen door luisteren we naar Bob Dylan’s ‘With God on Our Side’ (1963).

De dienst vindt plaats in De Fontein en begint om 9:30 uur. Een zanggroep o.l.v. cantrix José van Dijken verleent medewerking.  Gjalt van der Meulen bespeelt het orgel.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkdienst Gemist.

Download hier de orde van dienst.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kun je op de links hieronder tikken, een bedrag overmaken op de rekening van de wijkdiaconie of je bijdrage in de collecteschaal in de kerk te leggen.

De eerste collecte is bestemd voor Hulp in Praktijk (HIP).

Hip brengt mensen samen. Aan de ene kant mensen die hulp nodig hebben en geen beroep kunnen doen op een eigen sociaal netwerk en aan de andere kant mensen die betrokken zijn bij hun medemens en daarom hulp willen bieden bij het leven van alledag. Ook De Fontein zet hierbij vrijwilligers in. Kijk voor meer informatie op zie hiphelpt.nl

De tweede collecte is voor het Stedelijk kerkenwerk

Deze collecte is om de vaste kosten van onze kerk te dekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.