Vacatures Vrijwilligerswerk

Aanmelden als vrijwilliger kan dat bij de Werkgroep Vrijwilligersparticipatie

Hier vindt u een overzicht van de verschillende vacatures:

Hulpkosters
Op Zondagmorgen om 8 uur naar de kerk in plaats van even voor half tien, en alles klaarzetten voor de dienst. Verwarming aan op de oppaszolder en bij de kindernevendienst, koffiezetten, lichten aan. Om 9 uur de deuren open: Welkom Gemeente! Wij zoeken een aantal (jonge) mensen om daarbij te helpen. Als er genoeg zijn ben je maar 1x per 6 a 8 weken aan de beurt op een morgen, of soms tijdens een middagdienst. Het rooster wordt in overleg opgesteld.

Tijdens de dienst ben je stand-by, voor de jongeren die het geluid doen, voor een laatkomer en haal je de kinderen op van de nevendienst. Koffieschenkers regelen de koffie. Na afloop sluit je alles af.

Schoonmakers
Voor het schoonhouden van de kerk, keuken en de nevendienst ruimten voor de diensten op zondag en bij de activiteiten die de wijkgemeente er door de week soms organiseert. Voor schoonmaak bij de verhuur zorgen andere mensen. Als je in de kerk zit zie wel, dit is best een grote ruimte. Het leukste is dan ook als we met een paar mensen samen zo’n klus klaren. Dan kan je ook nog even samen koffie drinken en tevreden naar huis! Er hebben zich al enkele mensen aangemeld bij de enquête. Zij worden benaderd. Maar dat zijn er nog niet genoeg. Help ons ook bij dit stukje werk in de wijkgemeente.

Voor een uitvoerige taakomschrijving en nadere inlichtingen bij A.K. van Zanten ( a.van.zanten@kpnplanet.nl of tel. 0505257172). Of u kunt contact opnemen via watkanikdoen@nieuwekerk.org.

Podiumopbouwers
De Nieuwe Kerk is op zoek naar mensen die willen helpen met de opbouw en het afbreken van het podium op elke 3e zondag van de maand t.b.v. de Evesong en incidenteel op andere zondagen. Dit betekent dat voor de dienst het podium opgebouwd moet worden en na de dienst moet het weer afgebroken en opgeruimd worden. Een instructiefilmpje is beschikbaar. U doet dit samen met tenminste een ander persoon. Bij genoeg vrijwilligers kan er een rooster gemaakt worden waarop u wordt ingeroosterd. Als u interesse heeft in deze vacature kunt u contact opnemen via  watkanikdoen@nieuwekerk.org en wordt u in contact gebracht met iemand die u meer kan vertellen over deze functie. 

ZWO-leden
Door het vertrek van 2 huidige leden is de ZWO commissie van de Nieuwe Kerk op zoek naar 2 enthousiaste mensen die onze commissie willen komen versterken.

De ZWO staat met enige regelmaat in de kerk om producten van Amnesty International en Kerk In Actie te verkopen, zoals kaarsen en kaarten.
Verder organiseert de commissie jaarlijks de sobere maaltijd aan het begin van de 40 dagentijd en is zij actief in de Paas- en Kersttijd. We vergaderen ca 4 keer per jaar en maken deel uit van de Stedelijke ZWO commissie, waarbij alle wijken uit de stad betrokken zijn. Deze laatste vergadert 2 keer per jaar.
Lijkt het u/jou leuk om deel te nemen aan de ZWO van de Nieuwe Kerk, dan nodigen wij u/jou van harte uit dit kenbaar te maken via: watkanikdoen@nieuwekerk.org