Zondag 25 september: Kind!

Wie wil er nou als een kind behandeld worden? Maar je kunt er als volwassene wel naar verlangen om zo aangesproken te worden: ‘Kind!’ De stem horen van Een die ziet dat je je geen raad weet. Een die jou er niet mee alleen laat. Ik ben benieuwd wie zich wel raad weet met de lezingen van deze zondag: Amos 6, 1 – 10 en Lucas 16, 19 – 31. Niet dat de teksten onbegrijpelijk zijn. Er is geen woord Hebreeuws of Grieks bij. Je weet je geen raad omdat ze zo direct bij je binnenkomen. Vluchten kan niet meer. Dit gaat over jou. En over de kloof die zich verdiept tussen arm en rijk.

Voorganger is ds. Evert Jan Veldman; Mannes Hofsink is de cantor-organist.

Tijdens deze dienst worden drie mensen bevestigd als ambtsdrager: Jonneke Oskam als ouderling voor jeugd en jongeren, Karina Davidse als ouderling voor pastoraat en Jehudi Esenkbrink als diaken.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Colombia: vrouwen als vredestichters

Inwoners van Colombia leden 50 jaar lang onder een burgeroorlog. Ruim honderd vrouwen van verschillende kerkelijke achtergronden willen zich samen inzetten voor blijvende vrede in hun land, maar ook in hun huis. Vrouwen en kinderen hebben namelijk nog vaak te lijden onder huiselijk
geweld. Ze volgen samen bijbelcursussen en worden vaak diep geraakt door herkenbare Bijbelverhalen waarin geweld voorkomt. Wat zegt de Bijbel over vrede en verzoening? Hoe pas je dat toe in je eigen huis en woonplaats? Ze verspreiden hun kennis in hun eigen omgeving. Dat geeft vrouwen moed en kracht om diepgeworteld geweld tegen te gaan.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met de tweede collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van het onderhoud van de orgels in de kerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.