Zondag 11 september: Hij verwelkomt zondaars en eet met hen

Weer zo’n mooie samenvatting van het evangelie. ‘Hij verwelkomt zondaars en eet met hen’.
Het was niet positief bedoeld. Er wordt gegromd. Maar het is niet de eerste keer dat met een kromme stok een rechte slag gemaakt wordt. En als toegift: Zonde blijkt een vrolijk woord te zijn.
Want wie wil er nou niet gevonden worden? De lezingen zijn Exodus 32, 7 – 15 en Lucas 15, 1 – 10.

Aan deze dienst van woord en tafel werkt de Cantorij van de Nieuwe Kerk o.l.v. Mannes Hofsink mee. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Het orgel wordt bespeeld door Stef Tuinstra.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Luisterlijn

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Ruim 1500 vrijwilligers krijgen hiervoor training en begeleiding door deskundige beroepskrachten. Dankzij uw bijdrage kan dit belangrijke werk voortgezet worden.

Tweede collecte: Jonge Protestant

Kinderen en jongeren hebben een plek in de kerk! Onderzoek en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen, aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen. Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, ontwikkelt materialen waarmee jeugdwerkers en
andere vrijwilligers de kerk tot een plek kunnen maken waar jongeren zich gezien en veilig voelen.

Derde collecte: Pakistan

Afgelopen maand werden 33 miljoen mensen in Pakistan getroffen door de hevigste regens ooit. Grote overstromingen zijn het gevolg, een derde deel van het land staat onder water. Dit heeft al tot 1000 doden geleid. Vooral in het arme zuiden en zuidwesten zijn miljoenen mensen op de vlucht geslagen. Meer dan een miljoen huizen zijn verwoest of zwaar beschadigd en veel vee is verdronken. Kerk in Actie wil helpen, u ook?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.