dieren onderweg naar de ark

Kindervoorstelling: de Ark van Noach

Vaar mee op de Ark van Noach!


Houd jij ook zo van dieren? Binnenkort is het weer dierendag! Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober kun je in de Nieuwe Kerk meebouwen en meevaren in de Ark van Noach. Zit jij in groep, 6, 7 of 8 en vind je het leuk om mee te doen? Verkleed jezelf dan als je favoriete dier en neem je knuffels mee! Nodig ook je vriendjes en vriendinnetjes uit om mee te varen.

Het verhaal

God is somber. De wereld is een puinhoop. De mensen maken alles op. Ze maken elkaar af. Ze maken er een zootje van. Dat was niet de bedoeling!
Alleen Zijn vriend Noach is anders. Hij is eerlijk, aardig en rechtvaardig. God besluit opnieuw te beginnen. Hij geeft Noach opdracht een Ark te bouwen voor zijn familie en voor alle dieren. Als iedereen binnen is en de deuren dicht slaan gaat het regenen. En hoe! De hele aarde stroomt onder water. De Ark begint de drijven; stuurloos over het eindeloze water. Hoe loopt dat af?

Data

  • (Donderdag 30 september, 15:00-15:45 uur: besloten, met basisschool De Kleine Wereld)
  • Zaterdag 2 oktober, 16:30-17:15 uur
  • Zondag 3 oktober, 10:30-11:15 uur

Locatie

Nieuwe Kerk, Nieuwe kerkhof 1 in Groningen.

Aanmelden

Aanmelden is niet nodig. Je kunt op zaterdag en zondag gewoon naar de Nieuwe Kerk komen. We vragen je wel om rekening met elkaar te houden, al is anderhalve meter afstand houden niet meer verplicht.