Zondagsbrief en Orde van Dienst voor zondag 8 maart

Dit is mijn geliefde Zoon!

God zal het maar van jou zeggen… Te veel eer? Te mooi om waar te zijn? Het kan ook te groot zijn. Op deze 2e zondag in de 40-dagentijd wordt in veel kerken het verhaal gelezen waarin op een hoge berg het gezicht van Jezus begint te stralen als de zon en zijn kleren wit worden als het licht. Er klinkt een stem: ‘Dit is mijn geliefde Zoon, in hem vind ik vreugde! Luister naar hem!’ (Mat. 17, 5). In de Nieuwe Kerk lezen we tot Pinksteren uit het boek Exodus. Hier wordt het van Israël gezegd, een volk van slaven dat vast zit in Egypte. Eerstgeborene van de Eeuwige. Klaar ben je! Hoe zou je in jouw naakte bestaan ooit God kunnen representeren?

We lezen Exodus 4, 18 – 31. Met daarin een bizarre ervaring, die veel weg heeft van een nachtmerrie. Daarnaast lezen we Matteüs 17, 1 – 9.

De Cantorij van de Nieuwe Kerk o.l.v. Mannes Hofsink werkt mee aan deze dienst. Het orgel wordt bespeeld door Stef Tuinstra. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Anders dan gewoonlijk op de tweede zondag van de maand is dit geen dienst van Woord en Tafel, om het risico op verspreiding van het Coronavirus te verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.