Zondag 6 november: Allerzielen – Waak, lieve God

Tijdens deze dienst herdenken we de mensen uit onze gemeente die zijn overleden en andere dierbaren die we moeten missen. We laten ons leiden door de woorden uit Efeze 1: 11-23 en Lukas 6: 20-31 en één van de gebeden uit de completen (het gebed voor de nacht) uit de Anglicaanse kerk:

“Waak, lieve God, bij wie werken, waken of wenen vannacht, en laat uw engelen hen behoeden die slapen. Zorg voor de zieken, Christus; geef rust aan de vermoeiden, zegen de stervende, troost wie lijden, heb medelijden met de beproefden, bescherm wie blij zijn, en dat alle omwille van uw liefde. Amen”

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Het orgel wordt bespeeld door Mannes Hofsink.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie – Zambia

De laatste jaren groeien de kerken hard in Zambia. Ruim tachtig procent van de bevolking is christen. Met de groei van de kerken neemt de vraag naar goede predikanten toe, vooral op het platteland. Op de theologische universiteit krijgen de studenten niet alleen theologisch onderwijs; ze leren ook hoe ze gemeenteleden in de dorpen kunnen helpen en kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de
dorpsgemeenschappen. Via Kerk in Actie collecteren we in onze kerk om goede predikanten op te leiden in Zambia. Naast Zambiaanse docenten geven ook twee Nederlandse docenten daar les: Thijs en Marike Blok. Een deel van de predikanten in opleiding is al voorganger. Ze verhuizen soms met hun hele gezin naar het universiteitsterrein. Voor € 2.450 krijgt een theologiestudent in Zambia een jaar opleiding en huisvesting.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

De collecte voor het stedelijk kerkenwerk draagt bij aan de vaste kosten van onze kerk. Uit de
vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Hiermee dragen we bij aan de kosten van het Kerkelijk Bureau.

Derde collecte: Cantorij

De derde collecte is voor de Cantorij. De Cantorij levert maandelijks een muzikale bijdrage aan onze diensten en geeft ook regelmatig een concert. Dat doen ze onder leiding van dirigent/organist Mannes Hofsink. Met uw bijdrage kunnen ze dit nog lang blijven doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.