Zondag 30 oktober: het dienstmeisje en het verschrompelde mannetje

This content has been archived. It may no longer be relevant

De titel doet vermoeden dat het om een sprookje gaat. Lees je het Bijbelverhaal net iets te snel, dan leest het ook als een sprookje. Maar het is een profetisch verhaal. Niet alleen omdat Elisa erin voorkomt, de man Gods. Maar vooral omdat het verhaal de verhoudingen op de kop zet. Het begint bij een buitenlands meisje in de keuken van een generaal. Ze is ooit meegenomen als oorlogsbuit. Zonder de mensen aan de onderkant zou het niet goed gekomen zijn. De koningen figureren.

De lezingen zijn 2 Koningen 5, 1 – 19a en Lucas 4, 14 – 30. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman; Mannes Hofsink is de cantor-organist.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Voedselbank Stad Groningen

De Voedselbank Stad Groningen zamelt levensmiddelen in en stelt die gratis ter beschikking aan huishoudens die moeilijk rond kunnen komen. De voedselbank heeft als doel om etenswaren te verstrekken aan ruim 750 gezinnen in onze stad. Er zijn ruim 190 vrijwilligers actief. Ook zijn er scholieren die een maatschappelijke stage lopen bij de voedselbank. Zij komen in aanraking met armoede en leren op een betere manier om te gaan met voedsel.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

De collecte voor het stedelijk kerkenwerk draagt bij aan de vaste kosten van onze kerk. Uit de
vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Hiermee dragen we bij aan de kosten van het Kerkelijk Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.