Zondag 27 november: Die van Uria

In het geslachtsregister dat de evangelist Matteüs voor Jezus maakte, worden vier voormoeders van Jezus met name genoemd. Het zijn Tamar, Rachab, Ruth en … Hoe heet ze ook alweer? Matteüs noemt haar ‘die van Uria’. Waarom niet gewoon Batseba? Want om haar gaat het. Koningin Batseba, de geliefde gemalin van koning David, de moeder van koning Salomo. Iets zit er niet lekker. ‘Die van Uria’, dat schuurt.

Op deze eerste zondag van Advent lezen we 2 Samuël 11, 1 – 27 en Matteüs 21, 1 – 9.
Voorganger is ds. Evert Jan Veldman; Mannes Hofsink bespeelt het orgel.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Colombia: kinderen in achterstandswijken weerbaar maken

Je zult als kind maar opgroeien in een onveilige wijk met veel geweld en criminaliteit, zoals drugshandel. In onze grote steden hebben we ook waar kinderen extra aandacht nodig hebben, maar in Colombia is dat nog veel erger. Veel kinderen staan er alleen voor, omdat hun ouders te hard
moeten werken om de eindjes aan elkaar te knopen. In de hoofdstad Bogotá is een christelijke organisatie die dit soort kinderen een veilige haven biedt. Het zijn kinderen die vaak voor of na schooltijd voor geld op de markt werken of vuilnis sorteren. Het centrum biedt hen praktische
trainingen: werken in een moestuin, producten van papier maken of een koksopleiding. Het belangrijkste is dat ze naast deze kinderen gaan staan en hen langdurig ondersteunen. Dat maakt dat deze kinderen van kansarm tot kansrijk worden.

Tweede collecte: Wijkwerk

Met de collecte voor het wijkwerk worden in iedere wijkgemeente eigen, verschillende
doelen bekostigd. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over wijkavonden, liturgieboekjes, jeugdactiviteiten, sommige bijzondere kerkdiensten of vieringen of administratiekosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.