Zondag 20 november: rondom Job en de voorstelling ‘The Gift’

This content has been archived. It may no longer be relevant

In een gezamenlijke dienst van de Nieuwe Kerk en de Fontein maken we de verbinding met het Jonge Hartenfestival en in het bijzonder het werk van Alexandra Broeder (Tijd van de Wolf).

The Gift
Donderdag 24 en vrijdag 25 november is in het kader van het Jonge Hartenfestival de voorstelling The Gift te zien, van theatermaker Alexandra Broeder. In The Gift neemt de 22-jarige Anouk van Kampen ons mee in haar gedachtewereld over leven en dood. Want wat als je sterk voelt dat het leven niet voor jou bedoeld is, dat je het niet kunt dragen? Anouk beschikt over een allesoverheersende gave die zo zwaar weegt dat ze niet meer wil en kan leven. Recent meldde ze zich aan bij Expertisecentrum Euthanasie. 

Ontwapening
Het centrale thema van Jonge Harten is ontwapening. Het proces met Anouk was een constante beoefening in zelf-ontwapening voor Alexandra Broeder. Een oefening in liefde en in aanwezig zijn, zonder iets te willen veranderen. In het verhaal van Job uit de Bijbel smeekt hij zijn vrienden om hem te horen en te erkennen in zijn lijden. Want hoe moeilijk is het om iemand echt te horen, echt te zien? Om elkaar te ontmoeten in het ongemak. Deze viering is een uitnodiging.

Uitgangspunt voor deze dienst vormt Job 6, een gedeelte uit The Gift / het verhaal van Anouk en Alexandra’s eigen reactie daarop.

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting, Mannes Hofsink is cantor-organist.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Keeping Families Together in Ghana

De stichting Keeping Families Together in Ghana helpt sociaal en economisch achtergestelde vrouwen in Ghana (West-Afrika) om een meer onafhankelijke positie te krijgen door zelf bedrijfjes op te zetten. De droom van de stichting is een wereld waarin iedere vrouw en elk meisje de mogelijkheid krijgt om zelfstandig te zijn en een betekenisvol leven te leiden. Kijk voor meer informatie op www.kftghana.org

Tweede collecte: Protestantse Kerk in Nederland – Omzien naar mensen binnen en buiten de kerk

Pastoraat gaat over omzien naar elkaar in de naam van Christus. Het gaat om hulp bieden om de weg met God te gaan, in alle omstandigheden van het leven. Zowel binnen als buiten de kerk en met name voor mensen in kwetsbare omstandigheden. Belangrijk daarbij is een luisterend oor te bieden. Om gemeenteleden toe te rusten in hun pastorale taken heeft Protestantse Kerk materialen en trainingen ontwikkeld, zoals de training ‘Leiding van uitvaarten’. Ook zijn er brochures, gedichten en gebedenboekjes beschikbaar en een online ideeënbank met suggesties voor pastorale activiteiten. De collecte draagt bij aan het ontwikkelen van deze pastorale trainingen en materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.