Zondag 18 september: Hoor ik het goed?

De dienst van 18 september is een gezamenlijke dienst van de Bron, de Fontein en de Nieuwe Kerk. Op deze eerste zondag van de herfst worden we weer helemaal bij de actualiteit bepaald. We lezen over onrecht, machtsmisbruik, onrechtvaardigheid en de kloof tussen arm en rijk. De profeet Amos laat een scherpe toon horen. En de evangelist Lucas? Horen we het goed? Kan er ook iets goeds voortkomen uit rijkdom?

De lezingen zijn: Amos 8: 4 – 7 en Lucas 16: 1 – (8)17. Voorganger is ds. Alberte van Ess. Cantor-organist is Mannes Hofsink.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Syrië: de kerk als plek van hoop en herstel

In Syrië leeft meer dan 90 procent van de mensen onder de armoedegrens. De oorlog in Syrië heeft een nieuw gezicht gekregen: van militair geweld naar een dramatische economische crisis. Er is nauwelijks aan eerste levensbehoeften te komen. Herstel van kerken geeft de mensen weer
perspectief. Als de kerk er weer is, kan zij haar onmisbare taak in de samenleving weer oppakken: hulp bieden aan mensen, die zijn getroffen door geweld of moesten vluchten. Met een speciaal herstelfonds helpt Kerk in Actie de kerk in Syrië op te bouwen. In regio’s waar mensen voorzichtig
terugkeren, worden tientallen gebouwen opgeknapt.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

Met de tweede collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van het onderhoud van de orgels in de kerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.