Zondag 13 november: Heilige chaos

Een dienst met de vaste elementen zoals muziek, gebed, Bijbellezing en delen van brood en wijn. Maar dan, in plaats van een preek: ‘Heilige Chaos’. Dat is een Thomasviering!

Tijdens de ‘Heilige Chaos’ kun je op verschillende creatieve, verdiepende en/of persoonlijke manieren aan de slag met het thema. In die zin lijkt het wel wat op de eerdere Doe-Diensten: een moment van ontmoeting, gesprek, creativiteit en verdieping voor alle leeftijden.

Deze eerste keer is het thema ‘Aan Tafel!’ Aan tafel ontmoeten we Christus en elkaar. Daar wordt niet alleen het lichaam, maar ook de ziel gevoed. We lezen het verhaal uit Lukas 14: 15-24 over de man die een feestmaal organiseerde.

Voorgangers zijn ds. Tirtsa Liefting en ds. Evert Jan Veldman. Stef Tuinstra bespeelt het orgel.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

Eerste collecte: Kerk in Actie: Golfstaten, De kracht van Bijbelverhalen

In de Golfstaten groeit de kerk door de grote toestroom van arbeidsmigranten uit Afrika en Azië. Met steun van Kerk in Actie helpt het Bijbelgenootschap in de Golf duizenden lokale migrantenkerken met bijbels in de migrantentalen of audioplayers met Bijbelverhalen om naar te luisteren. Daarnaast krijgen voorgangers training in storytelling, een interactieve manier om Bijbelverhalen te vertellen. Daarna gaan ze met gemeenteleden in gesprek over het verhaal en zoeken naar de betekenis ervan voor het eigen leven. Hier putten ze hoop en kracht uit om vol te houden in hun zware arbeidsomstandigheden.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk

De collecte voor het stedelijk kerkenwerk draagt bij aan de vaste kosten van onze kerk. Uit de
vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Hiermee dragen we bij aan de kosten van het Kerkelijk Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.