Zondag 12 september – Waar ben je er eentje van?

> Vier de dienst mee via Kerkomroep.

> De dienst bijwonen? Scroll naar beneden of tik hier om u aan te melden (tot 15 uur op zaterdag).

Over de dienst

‘Waar ben je er eentje van?,’ vroegen ze in mijn geboortedorp als ze je niet direct konden thuis brengen. Het nest waaruit je kwam bepaalde wie je was. Vandaag stellen we die vraag veel minder. Want je bent wie je bent. Je afkomst doet er minder toe. Tenminste niet als je ‘gewoon’ uit Nederland komt en geen afwijkend kleurtje hebt. Van Jezus wisten ze ook waar hij vandaan kwam en van wie hij er eentje was. En dus kon hij nooit de Messias zijn. Die komt toch niet uit Galilea?

We lezen Johannes 7, 25 – 31. Mannes Hofsink is de cantor-organist. Voorzangers komen uit de Cantorij van de Nieuwe Kerk, aangevuld met gastzangers. Dat wordt bijzonder! Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

De oppaszolder is open als er daarvoor aanmeldingen zijn (geef dit in het formulier s.v.p. aan). De kinderdienst vindt ook weer plaats.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte is voor Bianca Couture – Burkina Faso:

Project voor kwetsbare meisjes, alleenstaande moeders, meisjes in gedwongen huwelijken en weduwen in Burkina Faso. Na het volgen van een driejarige opleiding bij Bianca Couture kunnen deze vrouwen zelf kleding ontwerpen, maken en verkopen. De vrouwen krijgen een naaimachine en naaigerei mee van Bianca Couture waardoor zij zelfstandig aan hun toekomst kunnen werken. Bianca Couture is het diaconaal project van De Bron, de Fontein en Nieuwe Kerk.

De 2e collecte: Kliederkerk

De tweede collecte bestemd voor het missionaire werk van de Protestantse Kerk. Op meer dan 150 plaatsen in Nederland wordt regelmatig Kliederkerk georganiseerd. Kliederkerk is een ideale plek voor gezinnen om samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbel en geloof te ontdekken. Samen eten, samen kliederen en samen vieren zijn de hoofdingrediënten van deze niet-alledaagse vieringen. Het is een geweldige manier om gezinnen en kinderen die geen kerkelijke achtergrond hebben aan te spreken. Daarmee blijkt kliederkerk duidelijk in een brede behoefte te voorzien. ‘Kliederkerk geeft onze kerk weer hoop’. Van harte aanbevolen!

Mogelijkheid tot bijwonen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.