Zomerdiensten: ‘Het (T)huis van God’

Met ingang van zondag 5 juli begint de serie van 6 zomerdiensten in de Nieuwe Kerk en De Fontein. Dit jaar is het thema: ‘ Het (T)huis van God’, naar de tekst “In het huis van mijn Vader zijn veel kamers” (Johannes 14,2). Door de coronapandemie zijn we ons op een nieuwe manier bewust geworden van de betekenis van de plekken waar we wonen en werken en ook van de bijzondere betekenis van het huis waar we als gemeente samenkomen om de liturgie te vieren, elkaar te ontmoeten en samen met anderen gestalte te geven aan de buurtkerk.

Ruimten van het huis

In de zomerdiensten wordt telkens een andere ruimte van het huis verkend: via de hal of het voorportaal gaan we naar de keuken en de kelder, vervolgens naar de woon- en eetkamer, naar de slaapkamer en de zolder en tenslotte naar de tuin. Komen die vertrekken ook in de Bijbel ter sprake en op welke manier?
In De Fontein zal  in juli en augustus bovendien een kunstwerk te zien zijn van Hiltje Koopmans, bestaande uit honderd gevouwen papieren huisjes.

Voorbereiding

Evenals voorgaande jaren wordt elke afzonderlijke viering voorbereid door een groepje gemeenteleden  in samenwerking met de voorganger. Hieronder ziet u de vieringen met de thema’s en de voorbereidende bijeenkomst. Wilt u meedoen? Neem dan even per mail of telefoon contact op met de betreffende voorganger!

Digidiensten

De eerste vier zomerdiensten zijn digidiensten in de Nieuwe Kerk, de laatste twee zijn digidiensten in De Fontein.

  • Zo 5 juli, Nieuwe Kerk / De Hal / ds. Tirtsa Liefting (Voorbereiding op ma 29 juni van 10:00-12:00 in de NK).
  • Zo 12 juli, Nieuwe Kerk / De Keuken & Kelder / ds. Evert Jan Veldman (Voorbereiding op ma 6 juli van 10:00-12:00 in de NK).
  • Zo 19 juli, Nieuwe Kerk / De Woon- en eetkamer / ds. Tirtsa Liefting (Voorbereiding op ma 13 juli van 10.00-12.00 uur in de NK).
  • Zo 26 juli, Nieuwe Kerk / De Studeerkamer / ds. Evert Jan Veldman (Voorbereiding op ma 20 juli van 10.00-12.00 uur in de NK).
  • Zo 2 augustus, Fontein / De Slaapkamer / ds. Marga Baas (Voorbereiding op ma 27 juli van 10.00-12.00 uur in de Fontein).
  • Zo 9 augustus, Fontein / De Tuin / ds. Marga Baas (Voorbereiding op ma 3 augustus van 10.00-12.00 uur in de Fontein).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.