Zomerdiensten – Digidienst van zondag 9 augustus

U bent van harte uitgenodigd deze zesde en laatste gezamenlijke zomerdienst van de Fontein en de Nieuwe Kerk mee te maken. De dienst zal plaatsvinden in de Fontein, waar zestig kerkgangers fysiek aanwezig kunnen zijn. Om u aan te melden volgt u [deze link] die u naar de site van de Fontein brengt. (Bij vragen of problemen rond het aanmelden kunt u contact opnemen met Hessel Boersma, 06 20 222 123.)

Digitaal kunt u de dienst op twee manieren meemaken. Geluid hoort u via Kerkomroep [klik hier]. Deze zondag kunt u voor het eerst de dienst ook met beeld meebeleven. Daarvoor volgt u [deze link naar Kerkdienstgemist].

Deze zomer staan de zomerdiensten in het teken van het thema ‘Het (t)huis van God’ (zie ook dit bericht). Iedere zondag staat een ander vertrek centraal. Deze laatste zondag is dat de tuin.

In deze dienst gaat ds. Marga Baas voor. Dick Dijkstra is organist, Jose van Dijken pianist. Carla Akkerman, Loukie Crommelin, Maaike Strikwerda, Roelie Drenth, Tineke Veenstra, Ammy de Raad, Marian Kamstra zijn zangers. Met medewerking van een blazerskwintet bestaande uit Eisse Medema, Jaap Medema, Nanda Medema, Ingeborg Kroon en Marian Kamstra.

De lezingen deze zondag zijn uit Genesis 2 en uit Openbaringen 21 en 22.

Collectes

Draag bij aan de collectes via:

  • Het Tikkie: klik op de collectekopjes hieronder.
  • De Scipio-app
  • Overmaken naar de wijkdiaconie: NL61INGB 0007 3970 15. U kunt bij uw gift aangeven voor welk doel het bestemd is, zonder bestemming zal de gift over beide collecte doelen gelijk verdeeld worden.

Eerste collecte: ZWO – Dialoog tussen verschillende culturen en religies in Brazilië.

Deze kerk leidt predikanten en leken op, bevordert de dialoog tussen verschillende religies en culturen en biedt hulp aan gestrande migranten die, vaak slachtoffer van mensenhandel, getraumatiseerd en totaal berooid zijn. Kerk in Actie steunt dit werk.

Tweede collecte: Stedelijk kerkenwerk – voor de vaste kosten van onze kerken.

Derde collecte! De gezamenlijke diaconieën hebben een derde collecte ingelast t.b.v. Beiroet.

Door de enorme explosie in de haven van Beiroet zijn zeker 150 doden en duizenden gewonden gevallen. Zeker de helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos. De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en via de eigen partners ter plekke. Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig!

Er is een dreigend tekort aan voedsel. Er is hulp nodig voor water, voedsel en kleding. Mensen hebben niets meer. Via ACT, het internationale kerkelijke netwerk waar Kerk in Actie lid van is, wordt eerste noodhulp geboden. Geef gul en help deze mensen in nood!

Aanmelden

Voor deze dienst kunt u zich aanmelden via [de site van de Fontein]. Doe dit s.v.p. voor zaterdag om 12u. Bij vragen of problemen rond het aanmelden kunt u contact opnemen met Hessel Boersma, 06 20 222 123.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.