Zomerdiensten – Digidienst van zondag 5 juli

“Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER.” (Psalm 84, 3)

U bent van harte uitgenodigd deze eerste gezamenlijke zomerdienst van de Fontein en de Nieuwe Kerk mee te maken. Dit kan digitaal via Kerkomroep [klik hier]. Passend bij deze dienst over de Hal: een aantal mensen (40) zullen deze dienst fysiek kunnen meemaken. Aanmelden kan via het formulier onderaan dit bericht. U kunt in dit algemene bericht meer lezen over de hopelijk steeds grotere openstelling.

Deze zomer staan de zomerdiensten in het teken van het thema ‘Het (t)huis van God’ (zie ook dit bericht). Iedere zondag staat een ander vertrek centraal. Deze zondag is dat ‘de Hal’. De hal is een plek waar je soms nog onwennig staat of waar warmte en hartelijkheid je omarmen. De hal is de plek voor beleefdheden, maar ook voor een plotseling kwetsbaar moment bij vertrek. Misschien stappen we de hal onbevangen binnen, of met spanning of juist vol verwachting…

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Jelte Hulzebos bespeelt het orgel. Ankie Esenkbrink is voorzanger. De lezingen voor deze zondag zijn Psalm 84 en Lukas 19, 1-10.

Collectes

Draag bij aan de collectes via:

  • Het Tikkie: klik op de collectekopjes hieronder.
  • De Scipio-app
  • Overmaken naar de wijkdiaconie: NL61INGB 0007 3970 15. U kunt bij uw gift aangeven voor welk doel het bestemd is, zonder bestemming zal de gift over beide collecte doelen gelijk verdeeld worden.

De eerste collecte is voor Kerk in Actie: Nederland – Vakantiepret voor kinderen in armoede

Armoede onder kinderen is een groot probleem in Nederland. Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede, dat zijn er twee per klas! Dat moet anders. Daarom ondersteunt Kerk in Actie diaconieën in hun werk voor kinderen in armoede, met advies en informatie. Ook brengen we diakenen met elkaar in contact, zodat zij van elkaar kunnen leren. Verder ondersteunen we diaconieën via de Actie Vakantietas met rugzakjes die zij kunnen vullen met leuke zomerspulletjes, zodat kinderen de lange zomervakantie door kunnen komen. Collecteert u mee?

De tweede collecte is voor het Stedelijk kerkenwerk

Met deze collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van de landelijke organisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage. Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

De derde collecte is voor het eigen wijkwerk

Denkt u hierbij aan de kinderdiensten, de kinderoppas en uitgaven betreffende acties en evenementen in en rond de kerk.

Koffie

Na de dienst is iedereen hartelijk welkom bij het online koffiedrinken. Het Meeting ID in Zoom is 998 2672 3723; u kunt ook deze link gebruiken. Het wachtwoord hoort u in de dienst.

Aanmelden

Nu de richtlijnen van de Rijksoverheid soepeler worden zijn we blij ook langzaam meer mensen te verwelkomen in de diensten in de Nieuwe Kerk. Meer hierover vindt u in dit algemene bericht. Op deze zondag 5 juli is er plaats voor 40 mensen. U kunt zich via het formulier hieronder aanmelden. Lukt het u echt niet, dan kunt u bellen naar 050 3123756. Dit nummer kunt u ook doorgeven aan wie geen internet heeft. Aanmelden kan tot zaterdag 4 juli, 17 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.