Zomerdiensten – Digidienst van zondag 26 juli

Door een internetprobleem was de dienst in de Nieuwe Kerk van vanmorgen thuis of elders helaas niet mee te maken. Het probleem wordt verholpen.

U bent van harte uitgenodigd deze derde gezamenlijke zomerdienst van de Fontein en de Nieuwe Kerk mee te maken. Dit kan digitaal via Kerkomroep [klik hier]. Honderd mensen zullen deze dienst fysiek kunnen meemaken. Meld u vooral aan met het formulier onderaan dit bericht.

Deze zomer staan de zomerdiensten in het teken van het thema ‘Het (t)huis van God’ (zie ook dit bericht). Iedere zondag staat een ander vertrek centraal. Deze zondag is dat de studeerkamer. Het is de kamer in huis waar leerstof of gegevens zodanig geestelijk verwerkt worden dat inzicht en kennis worden verworven. Een plek ook waar de eigenaar helemaal zichzelf kan zijn. De lezing voor deze zondag is Lucas 2, 40 – 52. Mannes Hofsink is cantor-organist, de voorzangers zijn Linda Rijks, Marieke Schuppert en Martien Zijlstra. Voorganger is ds. Evert Jan Veldman.

Collectes

De 1e collecte is bestemd voor Bianca Couture, wij kunnen zoveel voor hen betekenen, het nieuwe gezamenlijk project van de 3 wijken Noord.
We hebben een nieuw diaconaal project: Bianca Couture. Het is een opleidingscentrum voor kleermaaksters in de hoofdstad Ouagadougou in Burkina Faso. De meisjes en jonge vrouwen die deze driejarige opleiding mogen volgen hebben vaak al een bewogen leven achter de rug. Na hun opleiding willen wij hen helpen aan een starterskit (€250) om zelfstandig te kunnen werken. Denk hierbij o.a. aan een naaimachine, een strijkijzer en scharen. Hiermee zorgen we ervoor dat ze perspectief hebben op een menswaardige toekomst.

Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk.

Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand €3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan de kosten van de landelijke organisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Aanmelden

Op deze zondag 26 juli is er plaats voor 100 mensen. U kunt zich via het formulier hieronder aanmelden (vergeet niet onderaan op ‘submit’ te klikken). Lukt het u echt niet, dan kunt u bellen naar 050 3123756. Dit nummer kunt u ook doorgeven aan wie geen internet heeft. Aanmelden kan tot zaterdag 25 juli, 12 uur ’s middags.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.