Zomerdiensten – Digidienst van zondag 19 juli

“U nodigt mij aan tafel voor het oog van de vijand, u zalft mijn hoofd met olie, mijn beker vloeit over. Geluk en genade volgen mij alle dagen van mijn leven, ik keer terug in het huis van de HEER tot in lengte van dagen.” (Psalm 23, 5 – 6)

U bent van harte uitgenodigd deze derde gezamenlijke zomerdienst van de Fontein en de Nieuwe Kerk mee te maken. Dit kan digitaal via Kerkomroep [klik hier]. Tachtig mensen zullen deze dienst fysiek kunnen meemaken. Meld u vooral aan met het formulier onderaan dit bericht. U kunt in dit algemene bericht meer lezen over de hopelijk steeds grotere openstelling.

Deze zomer staan de zomerdiensten in het teken van het thema ‘Het (t)huis van God’ (zie ook dit bericht). Iedere zondag staat een ander vertrek centraal. Deze zondag is dat de eetkamer.

De lezing is uit Handelingen 10: 1-36. Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Cantor-organist is Mannes Hofsink. Ankie Esenkbrink, Linda Rijks en Martien Zijlstra zijn voorzangers. 

Hier kunt u de orde van dienst en zondagsbrief downloaden:

Collectes

Draag bij aan de collectes via:

  • Het Tikkie: klik op de collectekopjes hieronder.
  • De Scipio-app
  • Overmaken naar de wijkdiaconie: NL61INGB 0007 3970 15. U kunt bij uw gift aangeven voor welk doel het bestemd is, zonder bestemming zal de gift over beide collecte doelen gelijk verdeeld worden.

Collecte 1: Diaconie Protestantse Gemeente Groningen
De opbrengst is bestemd voor de diaconie van de protestantse gemeente Groningen. Hiermee worden diaconale werkzaamheden in de stad ondersteund en wordt ook aan andere doelen, projecten of organisaties bijgedragen, zowel lokaal als internationaal.

Collecte 2: Stedelijk kerkenwerk
Met de 2e collecte dragen we bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de zes wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen.
Wij dragen daarmee bij aan de kosten van de landelijke organisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Velen van u betalen al een vrijwillige bijdrage (Kerkbalans). Daar zijn we dankbaar voor. Uw gift in deze collecte is als aanvulling daarop meer dan welkom.

Aanmelden

Op deze zondag 19 juli is er plaats voor 80 mensen. U kunt zich via het formulier hieronder aanmelden. Lukt het u echt niet, dan kunt u bellen naar 050 3123756. Dit nummer kunt u ook doorgeven aan wie geen internet heeft. Aanmelden kan tot zaterdag 18 juli, 12 uur ’s middags.

Geen Koffie

Er gaat steeds meer open, ook de Nieuwe Kerk op donderdag—en er kwamen bij de digitale koffie op zondag steeds minder mensen. Vanaf vandaag stoppen we daarom met de Zoomkoffie na de dienst. Voor andere mogelijkheden tot ontmoeting, op donderdag of ook digitaal, zie dit bericht of mail t.liefting@nieuwekerk.org.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.