Zomerdienst 5 augustus: Angst, vijandsbeelden en verzoening

De vierde zomerdienst in een serie van zes over Oorlog en Vrede. Het thema is deze keer: ‘Angst, Vijandsbeelden en Verzoening’. Irritaties, onenigheid en ruzie, we zijn er allemaal bekend mee. Maar hoe ontstaat het, wat doen we ermee en hoe komen we verder?  Daar denken we deze zondag over na. Hiervoor diepen we inspiratie op uit Mattheus 5: 14-26 en een gedeelte uit een preek van Martin Luther King (Uit de bundel ‘Sterk door de liefde: preken die het hart raken’, 2018).

Voorganger is ds. Tirtsa Liefting-van den Toren. Het orgel wordt bespeeld door Jelte Hulzebos.

Digitaal meevieren

Vier de dienst mee via Kerkomroep.

Collectes

1e collecte: ZWO: Oekraïne: School van onze Dromen biedt kinderen veiligheid.

Op veel staatsinternaten in Oekraïne is de situatie voor kinderen slecht: gebrekkig onderwijs, minimale zorg en onverschillig personeel. De School van onze Dromen zet zich in om het onderwijs positief te veranderen. Personeelsleden worden toegerust in de zorg voor kwetsbare kinderen. Nieuwe lesmethoden bevorderen het zelfvertrouwen en creativiteit van de kinderen. Alles is erop gericht om kwetsbare kinderen de zo nodige zorg, aandacht en liefde te geven.

2e collecte: Stedelijk Kerkenwerk

Met de 2e collecte draagt u bij in de vaste kosten van onze kerk. Uit de vijf wijkkerken in Groningen willen we zo elke maand € 3.000 inzamelen. Wij dragen daarmee bij aan het onderhoud van de orgels in de kerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.