Zomerdienst 18 juli: de hemelreis (De Fontein)

> Vier de dienst mee via Kerkdienstgemist

> Bekijk hier de liturgie

> Tik hier voor de Zondagsbrief

> Zie de site van de Fontein voor aanmeldingen (tot 12 uur op zaterdag)

Over de dienst

De zomerdiensten staan in het teken van het thema ‘reizen’. Deze tweede zomerdienst gaan we op hemelreis. De dienst is met een groep gemeenteleden van De Fontein en de Nieuwe Kerk voorbereid. De dienst vindt in de Fontein plaats.

Waar is de hemel? Hoe ver is die? Hoe hoog? En hoe kom je er? Kun je er pas komen als je hier je laatste adem hebt uitgeblazen? Nou nee. Elia werd opgehaald met een vurige wagen en paarden. Jezus deed het zonder. Nog meer levend dan Elia. De profeet Mohammed maakte in één nacht een hemelreis. Hij keerde terug. Net als de apostel Paulus.

We lezen 2 Korintiërs 12, 1 – 10 naast het gedicht ‘Hemel’ van Wislawa Szymborska.

Voorganger is ds. Evert Jan Veldman. Organist is Dick Dijkstra.

Collectes

Om bij te dragen aan de collecte kunt u op de links hieronder tikken of gebruik maken van de opties die in de zondagsbrief zijn aangegeven.

De 1e collecte Myanmar: ZWO: Opvang en onderwijs voor jonge vluchtelingen:

Als gevolg van de langdurige conflicten in Myanmar (Birma) zijn veel Birmezen de grens met Thailand over gevlucht. Kerk in Actie steunt via partnerorganisatie Mae Tao Clinic (MTC) de opvang en scholing van kinderen in het grensgebied van Myanmar en Thailand. Want ondanks dat de politieke- en veiligheidssituatie in Myanmar aan het veranderen is, kunnen veel kinderen niet terug, omdat ze geen ouders meer hebben of omdat hun ouders als illegale arbeiders in Bangkok werken. Terug in de dorpen in Myanmar zijn vaak nog geen voorzieningen als scholing, voldoende voedsel of uitzicht op een inkomen.

De 2e collecte is voor het wijkwerk

Met deze collecte worden in iedere wijkgemeente eigen, verschillende doelen bekostigd. Te denken valt aan wijkavonden, liturgieën, jeugdactiviteiten, sommige bijzondere kerkdiensten of vieringen, of zelfs aan administratiekosten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.